Sabah

Danıştay mı karartay mı?

-

Dünya, robotik üretimi, küresel ücreti, nükleer tehdidi, uzay yarışını konuşurken... Ülkemiz döviz türbülansı için de ekonomide denge leme süreciy le uğraşırken... Enflasyonl­a topyek€n mücadeleye odaklanmış­ken, Danıştay’ın §öğrenci andı” kararını, pimini çekip gündemin ortasına bomba gibi koyması, son derece hatalıdır.

Zihinlerde acaba jüristokra­si (yargı vesayetini­n geçerli oldu ğu yönetim biçimi) hevesleri mi hortluyor şaibesini gündeme geti riyor. İstişare organı mı yoksa karar mer cii mi sorgusu zihinler de şekilleniy­or.

Yakın geçmişte §hukukun üstünlüğü” gerekçesiy­le Danıştay’ın yetki aşımına çok bedeller ödedik. Yargı üstündür. Doğru... Ama bunu kendine kal kan edip, durumdan vazife çıkarmanın ülke ye fayda mı zarar mı getirdiği de sorgulanır.

Türk Telekom özelleştir­mesini hatırlıyo rum. Morgan Stanley milyar değer biçmiş ken devreye juristokra si girdi ve hissesi milyar ’a özelleş tirilebild­i. 2 milyar kasamıza girecek ti ve o dönemki milyar ’lık dış borcumuz siliniyord­u. Daha yakın bir örneği Cumhurbaşk­anı 5ecep Tayyip Erdoğan hatırlattı: İhalesi yapıl ÖNERİ-YORUM

mış Danıştay’da bekle di, sonunda burayı alan kişi vazgeçti ve yar zarar ettik. Soru şudur: Bu 1 milyar dola rın hesabını kim verecek?

Eğer Danıştay, isti şare kurumu ise aldı ğı kararlar ile hukukun üstünlüğü düsturuyla ülke yararına hizmet etmelidir. Ülkeyi zara ra sokacak, toplumu ayrıştırıc­ı kararları gündeme getirmemel­i dir. Kaldı ki sadece İzmir Limanı veya geçmişte ki Telekom örneği değil, mega projelerim­iz üzerinde de Danıştay’ın §zarar üretici” karar riskleri mevcuttur.

 ??  ?? 1 İzmir Limanı, 2 yıl
1 mil
1 İzmir Limanı, 2 yıl 1 mil

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye