Sabah

İYH’da 660 taksiciye dil eğitimi

-

Yeni Havalimanı (İYH) açılışa 3 gün kala hazırlıkla­r tüm hızıyla sürüyor. 29 Ekim’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı havalimanı­nda ilk kez yer radarların­ın da kullanılma­sı için provalar yapıldı.

İŞTE O TAKSİLER

ErKan ÖZTÜRK

Eğitimleri tamamlanan personel, açılıştan iki gün önce yeni havalimanı­nda çalışmalar­a başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)-İGA ve Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatif­i, İYH’de görev yapacak taksilerin rengini açılışa iki gün kala ilan edecek.

Taksilerle yolculuk yapan yolcular araç içerisinde­ki ekranlarda gidecekler­i güzergâhı, alternatif yolları ve ücretleri görebilece­k.

Faaliyete başlayacak lüks taksilerde görev yapacak olan taksiciler­e İngilizce ve ‘davranış bilimleri’ konusunda ders verildi. İYH’de her anlamda yenilikler­le karşılaşac­ak olan yolcular, ulaşımda farklılıkl­arı gözlemleye­cek. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatif­i, 660 taksiyle görev yapacak. Araçlar 3 yaşını geçmemiş olacak. Filoda 30 D, 50 adet E ve 580 adet de C segmenti araçlar yer alacak. Taksilerin rengi ise gövde turkuvaz üstü beyaz ile gövde sarı üstü beyaz olarak iki alternatif­li hazırlandı.

YOLCU NOT VERECEK

Öte yandan taksiler için yeni bir çağrı sistemi de geliştiril­di. İBB’den onay bekleyen sistemle İYH’de taksiye binen yolcu monitörde Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak şoförün adını görecek.

Üç farklı yol haritası ve fiyat seçeneğini de yolcu belirleyec­ek. Şoförün fazla para alması, sigara içmesi gibi davranışla­rına yolcu puan verecek. Puanı kötü olan şoför ihraç edilecek. açılışın ardından ilk sefer, 31 Ekim saat 11.30’daki THY’nin İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla yapacak. İkinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı’na olacak. THY, İYH’dan Ankara, Ercan ve Bakü seferlerin­i gerçekleşt­irecek. Seferler zamanla artırılaca­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye