Sabah

KIŞ, TÜRKİYE’YE GÖZ KIRPTI

Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde etkili oldu. Adana’da ceviz kadar dolu yağdı. Adıyaman ve Antalya’da şiddetli yağış heyelana neden oldu

-

BALKANLARD­AN gelen soğuk ve yağışlı yurtta etkili oldu.

n Bursa: Uludağ’da kar kalınlığı 20 santimetre­ye ulaştı. Dağ ilçeleri Büyükorhan, Keleş, Harmancık ve Orhaneli’ye kar düştü. n Kocaeli: Kartepe’ye ilk kar düştü. n Bolu: Kartalkaya’da kar kalınlığı 10 santimetre­ye ulaştı.

n Kütahya: Domaniç-İnegöl karayolu Kocayayla mevkisinde sabah saatlerind­e başlayan kar sürücüleri zor durumda bıraktı. Simav’a bağlı Hisarbey köyü sakinlerin­den Ali Osman Beyko “Akşamdan yağmur yağıyordu. Sabah bir anda bembeyeaz manzaraya uyandık. Kar beklemiyod­uk”dedi.

n Sakarya: Hendek ve Akyazı’nın yüksek kesimlerin­de kar yağışı görüldü.

n Zonguldak: Alaplı’ya bağlı Gümeli Bölüklü yaylası beyaz örtüyle kaplandı.

n Balıkesir: Dursunbey, Kepsut, Sındırgı ve Bigadiç’in yüksek kesimlerin­e yılın ilk karı yağdı. n İzmir: Bozdağ’ a yılın ik karı yağdı. n Manisa: Spil Dağı ve Demirci’nin yüksek kesimlerin­e kar düştü.

n Düzce: Gölyaka ilçesi Kardüz yaylası, Beyköy beldesi Samandere mevkisi, Kaynaşlı Topuk yaylasına yılın ilk karı yağdı. Akçakoca’da de tkili rüzgar nedeniyle kıyıya 5 metrelik dalgalar vurdu.

n Adana: Ceviz büyüklüğün­de dolu evlerin camlarını kırdı. Fırtına ağaçları otombiller­in üzerine devirdi.

n Antalya: Gazipaşa’daki sağanak sonrası, Sugözü mahallesi Cevizlider­e mevkisinde heyelan meydana geldi. Bir midübüs sürüklener­ek toprak altında kaldı. Sürücü Sabri Özdemir araçtan atlayarak kurtulurke­n Mustafa Göktürk öldü.

n Adıyaman: 20 dakikalık şiddetli yağış Gölbaşı ilçesine bağlı Meydan köyünde heyelana neden oldu. Park halindeki birçok otomobil toprak ve kayaların arasına gömüldü. İçme suyu hattı zarar gördü. Fırtına bir minareyi devirdi.

n Gaziantep: İslahiye’de sağanak yağış mazgalları tıkayınca bazı alt geçitlerde sürücüler zor anlar yaşadı.

n Karabük: Karabük-Bartın karayolu Ahmet Usta mevkisinde kar yağdı.

n Tunceli: Tunceli-Erzincan karayolu kısmen ulaşıma kapandı.

n Hatay: Erzin’de yağış nedeniyle bazı okulların bahçelerin­e su dolunca dün öğleden sonra eğitime ara verildi. TXna ÇAMAbbas ÇAKAR-Ali Faik ATAY-Ercan TOPAÇ

 ??  ?? GAZİANTEP KÜTAHYA KARTEPE
GAZİANTEP KÜTAHYA KARTEPE
 ??  ?? ADANA
ADANA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye