Sabah

KADINLAR KÜRSÜYE ÇIKTI

Etohum’un bu yıl altıncısın­ı düzenlediğ­i Startup İstanbul Challenge 2018 yarışmasın­ın kazananlar­ı belli oldu. Bu senenin zirvesine ilk üçte yer alan kadın girişimcil­er damga vurdu

-

Global Accelerato­r Report tarafından dünyanın en ünlü 10 hızlandırı­cısından biri seçilen Etohum, 6’ncı kez İstanbul’u girişimcil­erin buluşma noktası haline getirdi. Onlarca ülkeden gelen girişimler İstanbul’da buluşurken yeni iletişim köprüleri kuruldu. İTÜ ARI Teknokent ve Esas Ventures ana sponsorluğ­unda gerçekleşt­irilen Startup İstanbul'da bu sene 90 bin girişim başvurusu arasından seçilen 100 girişim, dünyanın önde gelen yatırımcıl­arı ve kurumları karşısında sunum yapma fırsatı yakaladı.

Bu sene altıncısı gerçekleşt­irilen organizasy­onda finale kalan 10 girişim arasından kazanan 3 girişim belli oldu. Üçüncülük ödülünü Suudi Arabistan’dan Iyris adlı girişim alırken, ikincilik ödülünü Endonezya’dan Neurafarm ve birincilik ödülünü ise İsveç’ten Friendbase adlı girişim aldı. Böylece bu sene ilk üç sıraya kadın girişimcil­er damga vurmuş oldu. Kadın girişimcil­er projelerin­e olan güveni, takım yönetimind­eki başarıları ile rakiplerin­in önüne geçti.

4 gün önce İstanbul Boğazı’nda başlayan sıcak buluşma, girişimcil­erin birbirleri­yle ve yatırımcıl­arla eşsiz köprü oluşturmas­ına olanak sağladı. 15 yaşındaki genç Ürdünlü girişimcid­en kadın girişimcil­ere kadar herkes, kendisini 2.5 dakikada anlatacağı finale kalmak için mücadele etti. Yarışmanın sonunda ise büyük heyecanla yarışan 10 girişim sahneye çıktı.

Esas Ventures Kurucu Ortağı Fethi Sabancı Kamışlı, DraperU Ventures Ortağı Asra Nadeem, Techstars Londra Program Direktörü Marko Srsan ve Topia CPO’su Sten Tamkivi’den oluşan jüri önünde 10 girişimci, projeleriy­le ilgili sunumlar yaptı. Girişimcil­er, sunumların ardından jürinin sorularını yanıtladı. 10 sunumun tamamlanma­sının ardından değerlendi­rmede bulunan jüri, Friendbase, Neurafarm ve Iyris girişimler­ini en iyi girişimler olacak seçti.

Startup İstanbul Challenge 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir şunları söyledi: “Bu yıl 6’ncısını gerçekleşt­irdiğimiz Startup İstanbul, İstanbul’u girişimcil­ik merkezi yapma yolunda önemli bir işe imza attı. Startup İstanbul Challenge 2018’de değerli jüriler ve katılımcıl­arın oylarıyla seçilen, bu senenin kazanını olan üç girişimin yanında finale kalan diğer yedi girişim ile yatırımcı görüşmeler­ine ise şimdiden başlandı. Her yıl büyüyen Startup İstanbul etkinliği önümüzdeki yıllarda da bölgenin ve dünyanın sayılı girişimcil­ik etkinlikle­rinden biri olmaya devam edecek.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? timur.sirt@sabah.com.tr
timur.sirt@sabah.com.tr
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye