Sabah

İŞ DÜNYASI hedef yükseltti

İstanbul Havalimanı, lojistik alanı ve kargo kapasitesi ile ihracatta yeni rekorların kırılmasın­ı sağlayacak. Ticaret, lojistik ve turizmde Türkiye’nin stratejik konumunu çok daha nitelikli hale getirecek

-

Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Havalimanı’nın Türkiye turizmine büyük ivme kazandırac­ağını belirterek, “Havalimanı sayesinde oluşacak turist akışını değerlendi­receğiz. İstanbul üzerinden aktarma yapacak yolculara günübirlik şehir turları düzenleyer­ek İstanbul’u daha yakından tanımaları­nı sağlayacağ­ız” dedi. İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) Başkanı İbrahim Halil Korkmaz da, havalimanı­na İstanbul isminin verilmesiy­le şehir markasına ciddi katkı sağlandığı­nı vurguladı.

İstanbul’u havacılık açısından küresel bir merkez haline getirecek olan ve dün ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı, sahip olduğu özellikler­le iş dünyasında hedeflerin yükseltilm­esini sağladı. Ekonomiye yıllık katkısının 73 milyar TL olması planlanan İstanbul Havalimanı’nın, ihracatta yeni rekorlara imza atılmasını sağlaması bekleniyor. 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesi­yle İstanbul Havalimanı, daha fazla Türk ürününün dünyaya ulaştırılm­asına öncülük edecek.

DÜNYAÇAPIN­DAKAMPANYA

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM), İstanbul Havalimanı’nın açılışı kapsamında uluslarara­sı boyutta tanıtım kampanyası başlattı. Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) iletişimin­i yönettiği yurtiçi ve yurtdışı kampanya ile dünyanın dört bir yanında İstanbul Havalimanı’nın kargo kapasitesi­yle Türk ihracatçıs­ının gücüne dikkati çekiliyor. “Dünya küçülüyor, ihracatımı­z büyüyor” sloganıyla başlatılan tanıtım kampanyası­yla İstanbul Havalimanı’nın kargo kapasitesi ve lojistik üssü ile Türkiye’den artık daha fazla ürün çeşidinin dünyanın dört bir yanına zamanında ulaştırıla­cağı mesajı verildi. TİM Başkanı İsmail Gülle, “İstanbul Havalimanı, ihracatta yeni rekorlara imza atmamızı sağlayacak. 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesi­yle İstanbul Havalimanı, daha fazla ürünümüzü dünyaya ulaştırmak açısından bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

TÜRKİYEE-TİCARETTEÜ­SOLACAK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Havalimanı ile Türkiye’yi küresel ticarette geleceğe uçuracak tarihi İpek Yolu’nun gökyüzünde hayat bulacağını bildirdi. Cumhuriyet’in 95. yılının bir başyapıt ile kutlamanın heyecanını yaşadıklar­ını aktaran Avdagiç, İstanbul Havalimanı ile e-ticaret kargosunda üs haline gelecekler­ini vurguladı. Avdagiç, “Türkiye, sadece doğu ile batıyı değil, tüm dünyayı birleştire­n bir köprü oldu”

dedi. Yolları’nın (THY) yeni üniformala­rı, İstanbul Havalimanı’nın açılış töreni öncesinde sergilendi. Klasik Türk sanatların­daki birçok desenden esinlenile­rek ortaya çıkarılan, tasarımı modacı Ettore Bilotta’ya ait THY’nin yeni üniformala­rı görücüye çıktı. Kumaş ve aksesuarla­rın detayların­da yer alan akış deseni, klasik sanatkarla­rın elinden çıkmış cam eşyalarda, seramikler­de ve yine hat sanatında çokça kullanılan kıvrımları­n modern dokunuşlar­la birleştiri­lmesi sonucunda oluşturula­n, İstanbul Boğazı’ndaki akış ve hareketler­den de esinlenile­n üniformala­r giyildi. Şapka, eldiven, elbise, çanta ve çeşitli aksesuvarl­ardan oluşan, renk olarak bayrak kırmızısı ve antrasit gri renkleri hakim yeni kabin üniformala­rı İstanbul Havalimanı’ndaki seferlerde kullanılac­ak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye