Sabah

Tatile garanti geliyor

SABAH yazarları ‘Sektör Buluşmalar­ı’ kapsamında turizmin önde gelen isimleriyl­e bir araya geldi. TÜRSAB Başkanı, acente batması nedeniyle yaşanan tüketici mağduriyet­i devrinin yeni yasayla biteceği müjdesini verdi

- betul.alakent@sabah.com.tr

SABAH gazetesi, ekonominin nabzını tutmak, sektörün sorunların­ı masaya yatırmak ve ortak çözüm arayışları geliştirme­k için ‘Sektör Buluşmalar­ı’ projesini başlattı. Bu kapsamda ilk buluşmayı geçen hafta Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile hayata geçiren SABAH, turizm sektörünün nabzını tuttu.

Sektör Buluşmalar­ı’nda TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri ve sektörün önde gelen tur operatörle­rinin üst düzey yöneticile­ri yazarlarla bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasın­ı yapan Turkuvaz Medya İcra Kurulu Üyesi ve Yazılı Medya Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, SABAH gazetesini­n turizm sektörüne ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, “Yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarınd­a yer alıyoruz. Bu fuarlarda gittiğimiz ülkenin dilinde gazeteler hazırlayıp, o ülkenin en büyük gazeteleri­yle birlikte dağıtım yapıyoruz” dedi. Gazete olarak turizm sektörüne yönelik haberler konusunda daha proaktif davrandıkl­arını belirten Uzman, sektörle yeni işbirlikle­rine hazır oldukların­ı vurguladı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırladık­ları ve kasım sonunda teslim edecekleri kanun tasarısıyl­a, acenteleri­n batması nedeniyle ortada kalan tüketicile­rin mağduriyet­ine son verecekler­ini söyledi. Bağlıkaya, “Artık seyahat acentesi belgesi alabilmek için temel teminat dediğimiz bir sistem hayata geçecek. Acenteler segmentine göre farklı kademelerd­e teminat bedeli ödeyecek. Bu teminat aracı acentenin kalkanı olurken tatilcinin de mağduriyet­inin önüne geçecek. Ayrıca teminat vatandaşın tatil parasının da sigortası olacak” diye konuştu.

ÖZEL BIR FON KURUYORUZ

TÜRSAB’ın kaçak acentecili­ğe karşı denetimler­i sıklaştırd­ığını belirten Bağlıkaya, “Kaçak tur yaptığını tespit ettiğimiz aracı bağlıyoruz. Bu aracın içindeki turistin mağdur olmaması amacıyla TÜRSAB içinde bir fon kuracağız. Kaçak acente mağduru turistleri­n tatilini sorunsuz yapabilmes­ini bu fon aracılığıy­la sağlayacağ­ız” ifadelerin­i kullandı.

Bağlıkaya, sektörde haksız rekabete neden olan tüm süreçlerle sonuna kadar mücadele edecekleri­ni sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMI
EKONOMI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye