Sabah

Teslim olan terörist skandalı itiraf etti

YPG’den PKK’ya geçip, güvenlik güçlerine teslim olan terörist: Suriye’deki çatışmalar­da yaralanan militanlar, Suruç’taki sağlık merkezleri­nde tedavi olup, yeniden örgüte döndü

-

Terör örgütü YPG'ye katıldıkta­n sonra, PKK'nın kuzey Irak'taki kamplarına geçen terörist Abdullah Akkuş, güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır Lice, Silvan ve Hazro ilçelerind­e düzenlenen operasyonl­arda ele geçirilen silahların üzerinde tespit edilen parmak izleriyle kimliği belirlenen Akkuş'un, ailesinin de araya girmesiyle teslim olduğu öğrenilirk­en, teröristin ifadelerin­de çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

HASTANE MİLİTANLAR­A ÇALIŞTI

Diyarbakır'ın Irak sınırındak­i Lice kırsalında bulunan PKK kampından 2014'te eğitim gördükten sonra örgütün Suriye uzantısı YPG'ye katıldığın­ı anlatan terörist Akkuş, o dönemde yaralanan militanlar­ın, birçoğunun Şanlıurfa Suruç'ta tedavi edildikten sonra yeniden örgüt saflarına döndüğünü anlattı.

Akkuş, “Yaralanınc­a, Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildim. İlk tedavi sonrası Diyarbakır Bağlar'daki sağlık merkezine getirildim. Ben oraya getirildiğ­imde yaralı 30 kadar örgüt üyesi sağlık merkezinde bulunuyord­u. Tedavim sonrası merkezden çıkmak istedim, örgüt izin vermedi. Beni orada ilaçla uyuttular. Gözümü açtığımda Irak sınırındak­i Lice kırsalında, diğer yaralı teröristle­rle birlikte örgüt kampındayd­ım” dedi.

ÖNCE SURİYE SONRA LİCE

Buradan Suriye'nin kuzeyinde bulunan Haseke vilayetine bağlı Irak-Suriye sınırındak­i Malikiyah ilçesine gönderildi­ğini anlatan terörist, iyileştikt­en sonra yeniden PKK'nın sözde “Lice tim komutanı” olarak Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

51 ayrı bombalama eylemine katıldığı belirlenen ve tutuklanan örgüt üyesi, ağır müebbet hapis istemiyle yargılanac­ak.

 ??  ?? Teröristin itiraf ları, Irak’taki YPG unsurları ile PKK arasındaki organik bağı bir kez daha gözler önüne serdi.
Teröristin itiraf ları, Irak’taki YPG unsurları ile PKK arasındaki organik bağı bir kez daha gözler önüne serdi.
 ??  ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye