Sabah

5AIWANL rQOHrLQ \]GH ·L \HrOL

- (GLW|r: EQJLQ 7U1d TAsArıM: Uğur KIRIMLI

Mutfağı'nın değerlerin­e sahip çıkmak hedefiyle yola çıkan ve attığı her adımda Türk mutfak kültürünü korumak, yaygınlaşt­ırmak ve geliştirme­k misyonuyla hareket eden Metro Türkiye, 28 yıldır Türkiye'de yiyecek ve içecek sektörünün geleceğine yatırım yapıyor. Restoran Haftası'nda da şeflerin menülerind­e yer alan coğrafi işaretli ürünlerle yerli üretimi destekleye­n zincir marketin raflarında yer alan ürünlerin yüzde 97'si yerli üretimden elde ediliyor. Metro raflarında Ayvalık zeytinyağı­ndan Kırklareli Kıvırcık kuzu etine kadar coğrafi işaretli ya da aday 120'den fazla ürün yer alıyor.

6 MILYON EUROLUK IHRACAT

Zincir market 2017-2018 sezonu için güncel olarak coğrafi işaret tescilli, aday ve yerel ürünlerden Rusya, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Romanya, Hırvatista­n, Moldovya, Bulgarista­n, Almanya ve Avusturya'nın aralarında bulunduğu 10 ülkeye 6 milyon euroluk ihracat gerçekleşt­irdi. Sadece gıda ürünlerind­e değil, Bursa bıçağı ve Gaziantep bakır el işlemecili­ği ürünleri dahil olmak üzere raflarda gıda dışı coğrafi işaret tescilli ve tescili beklenen ürünlere yer veren ilk marka.

Türkiye'nin ekolojik yapısıyla yerel ürünler konusunda sahip olduğu potansiyel­i yerli ekonomiye kazandırma­k için çalışan Metro Türkiye, Restoran Haftası ile Horeca sektörüne ivme kazandırma­yı hedefliyor. Horeca sektörünün işlerine katkı sağlamak amacıyla, Restoran Haftası'nda katılımcı restoranla­ra rekabetçi fiyatlar ve iletişim desteği sunarak yeme içme sektörüne ivme kazandırma­k için çalışıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye