Sabah

100 milyon ’lik yerli fabrika yatırımı

- (GLW|r: EQJLQ 781d Tasarım: <DUHQ *E=E5

TGeneral Mobile’in yıllık 2.5 milyon adet üretim kapasiteli yeni fabrikası faaliyete geçti. Şirket ‘En Büyük Yerli’ sloganıyla yeni fabrika yatırımı ile bu sene 155 milyon TL’lik ihracat hedeflerke­n, faaliyette olduğu ülke sayısını da 45’e çıkaracak

ürkiye'nin yüzde yüz yerli cep telefonu markası General Mobile, 33 ülkede gerçekleşt­irdiği büyüme ve yatırımlar­ıyla çalışmalar­ına devam ediyor. Marka stratejisi, operasyonu, tasarımı, Ar-Ge ve üretim tesisleri Türkiye'den yönetilen General Mobile, 100 milyon TL'lik yeni fabrika yatırımı ile birlikte Türkiye'ye yerli cep telefonu fabrikasın­ı üretime kazandırdı. 2018 yılı sonunda toplamda 45 ülkede olmayı hedefleyen General Mobile, Ar-Ge merkezi ve operasyon yönetimini­n ardından, üretimini de Türkiye'ye taşımış oldu.

2017 yılında şirketin ihracat cirosunun 75 milyon TL olduğunu belirten General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman “2018 sonu itibariyle ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemi­zle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlar­ını karşılarke­n, bir yandan da ihracatımı­zı güçlendire­ceğiz” diye konuştu.

HEDEF 4.4 MİLYON CEP TELEFONU

2017'de toplam satışların yüzde 16'sını ihracat yolu ile gerçekleşt­irdiklerin­i vurgulayan Yaman, yeni fabrika yatırımıyl­a bu oranı 2018 yılı sonunda yüzde 20'ye çıkartmayı planladıkl­arını söyledi. Şirketin ihracata dayalı büyüme gerçekleşt­irdiğini belirten Yaman, “Türkiye'nin uluslarara­sı pazardaki yerini sağlamlaşt­ırmasının tek yolu, öz kaynakları­yla teknoloji geliştirme­kten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye'nin gelişimind­e önemli bir rol oynayacak. Türkiye'deki fabrikamız­da 33 ülkeye de ihraç ettiğimiz tüm modellerim­izin üretimini gerçekleşt­iriyoruz. Şu an yıllık üretim kapasitesi 2.5 milyon adet olan fabrikamız­la hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45'e çıkararak 4.4 milyon adet üretim yapmak olacak” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? 6EEAKAWWIn YAmAn BU BIR ILAN SAYFASIDIR
6EEAKAWWIn YAmAn BU BIR ILAN SAYFASIDIR
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye