Sabah

Havalimanı­ndan çok daha fazlası

-

.uzEyDEn GünEyE, DoğuDAn BAtı yA DünyAnın ortAsınDA olmAk vE DAr GövDElI uçAklArlA gezegenin üçte birine, GEnIş GövDElIlEr­lE gezege nin her yerine ulAşACAk noktADA olmAk... TürkIyE’nIn yılDızını baht dönencesin­e tAşıyAn kader denk noktasını ıskAlAmADı­k.

BIz DE öylE yAptık, Dün DünyAnın En Büyük HAvAlI mAnını muHtEşEm BIr törEn lE Cumhuriyet’in ’inci yılında Açtık, BAyrAmı BurA

DA kutlADık, gururlandı­k. Tüm DünyAyA “dün yapmıştık, bugün de yaptık, yarın da yapacağız” DEDIk.

BurAsı BIr HAvAlImAnı­nDAn çok DAHA FAzlAsı... ÖnCElIklE nicelik ItIBA rıylA En Büyüğü, tEknoloJI ItIBArıylA en ile risi, GüvEnlIk ItIBArıylA en gelişmi şi... YEtmIyor, DünyAnın yEnI kAvşAk yErI olArAk hava taşımacılı­ğının belirleyic­isi, EkonomInIn lIG AtlA mAyA yönElIk kırılımı...

NE mI DEmEk IstIyorum? Çok sADE AnlAtımlA; mega projele ri ve karmaşık yapıları üret me kabiliyeti­mizi küreye gös tererek, yarının dünyasını inşa edecekleri­n kısa listesine adımızı yazdırıyor­uz. BunA HAkkımız DA vAr zIrA GElIştIrDI­ğImIz yEtkInlIk, sırADAn BIr şEy DEğIl.

AçılıştA kürsüDE CumHurBAşk­Anı Recep Tayyip Erdoğan vAr. DAvEtlI DEvlEt vE HükümEt BAşkAnlArı­nA İstAnBul’u AnlAtı yor: “Bir sengine yekpare acem mülkü fedadır” DIyor. BöylEsI BIr pırlAntAnı­n ülkE nIn ItIBArınA kAtACAğı DEğErI İstAnBul üzE rInDEn vurGuluyor vE ADını DA İstanbul Havaalanı koyuyor.

Adı da bahtı da İstanbul gibi olsun DIyoruz. Zira dünyada 100 yıldan yaşlı 1000 kadim kent, 1000 yıldan yaşlı 100 kadim kent var vE İstAnBul DAImA Ilk 10’DA olAGElmIşt­Ir. BuGün Bu EsErlE vAr Dığımız noktA, ilk 10 içinde tırmAnmAmı zA, HAvAlImAnı özElInDE dünya birincisi olmaya vArmış Buluyor.

JEopolItIk kAtkısı, FAzlA konuşulmA sA DA FAyDAsını yıllArın GErIsInDEn GörECE ğImIz BIr kırılmAyı DA BErABErInD­E GEtIrE CEk. BurAsı dünyanın orta yErI IsE BunA uyGun ekonomik AçılımlArA, siyasi kAzAnımlAr­A DA HAzırlık yApmAlıyız.

DünyAnın En FAzlA yErInE uçAn BAy rAk tAşıyıCı HAvAyolunu­n THY olmAsı, Gurur vEsIlEmIz. AmA yEtmEz... İGA’nın 42 AyDA rEkor InşA BAşArısı vE Bunun sAğ lAyACAğı yeni ekonomik açılımlar... MIsAl HEnüz lojistikte­ki lokAsyon AvAn tAJımızı kullAnmAmı­ş IsEk BunA uyGun GIrI şImlErI DE GElIştIrmE­lIyIz.

GEzEGEnIn fuar vE kongre merke zi olmA yolunDA Atatürk Havalimanı’nı kullAnACAk olmAmız, İstanbul Havalimanı’nın sunACAğı AvAntAJlAr IlE yürüyECEkt­Ir. HAl BöylE olunCA BurAsını BIr HAvAlImAnı olArAk, BIr HuB (kavşak) olA rAk nItElEmEnI­n ötEsInE GEçIyor vE DIyoruz kI; “en büyüğü nü yaptık, yine yaparız.”

 ??  ??
 ??  ?? ÖNERİ-YORUM
ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye