Sabah

Cumhuriyet: Ankara-İstanbul buluşması

-

CumHurIyEt­ImIz AtAtürk’tEn, AtAtürk CumHurIyEt’tEn AyrılAmAz. CumHurIyEt­I AnlAmlı vE sürDürEBI lIr kılAn yAnı, ruHunDA GIzlIDIr. CumHurIyEt, “kalkınma, adalet, eşitlik, barış için de bir arada yaşama, inançlara saygı ve kimsesizle­rin kim sesi olma” IDDIAsının GünCEl vE EvrEnsEl yAn sımAsıDır. CumHurIyEt­I yArınlArA tAşımAk IsE şu yA DA Bu IDEoloJIyE sAp lAnıp kAlmADAn, HErHAn GI BIr sIyAsI ArkA BAHçEyE BırAkmADAn, kAlıplAştı­rmA DAn, tABuyA DönüştürmE DEn, tEkEllErE tErk EtmEDEn kuruluş FElsEFEsIn­E GönülDEn sAHIp çıkABIlmEk­lE müm künDür. Artık “söylem Cumhuriyet­çiliği” DEğIl; “İcraat Cumhuriyet­çiliğidir”

EsAs olAn. GünümüzDE CumHurIyEt, “Tek MİLLET, Tek BAYRAK, Tek VATAN, Tek DEVLET” sütunlArı üzErInDE yüksE lEn GEnIş çAtının ADıDır. CumHurIyEt­In “tek” DIyE vurGulADığ­ı BAşlıklAr vAzGEçIlmE­z DEğEr lEr vE ortAk pAyDAnın özEtIDIr. YoksA Cum HurIyEt tEk tIpçI DEğIlDIr vE olmAmAlıDı­r.

★★★

Ne demişti Gazi: “AskErI vE sIyA sI zAFErlEr nE kADAr Büyük olurlArsA olsun lAr, IktIsADI zAFErlErlE tAçlAnDırı­lmAzsA kısA ömürlü olur.”

CumHurIyEt­I IlElEBEt pAyIDAr kılACAk olAn AnA Doğrultu Bu sözDE Açık vE nEttIr: n TArIHE Altın HArFlErlE yAzılAn EsErlEr, n İtIBArlı mIllI pArA, n TAşınmAsı Gurur vErEn TürkIyE CumHurIyEt­I pAsAportu, n DünyA çApınDA tAnınAn yErlI mArkAlAr...

★★★

BuGün TürkIyE, kAotIk kürEsEl ortAmDA, Türk mIllEtInIn “dirayetli liderlik” tErCI HI IlE HEr türlü EnGEllEmEl­ErE rAğmEn 2023, 2053, 2071 HEDEFlErI Doğrultusu­nDA IlErlIyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan IsE sADE CE TürkIyE IçIn DEğIl, BölGEmIz, HAttA GloBAl sIstEm IçIn “istikrarın ve güvenin temi natı” olArAk Görülüyor.

CumHurIyEt­ImIzIn 95. yılını kutlADığım­ız 29 EkIm 2018 tArIHI, İstAnBul’DA Ilk EtABı AçılAn mEGA HAvAlImAnı IlE BIr BAşkA AnlAm kAzAnDı. BAşkAn ErDoğAn’ın, “Zafer anıtı” olArAk tAnımlADığ­ı Bu EsEr, “Büyük Türkiye iddiasının” EtE kEmIğE Bürünmüş HAlI olA rAk GörEn HErkEsI EtkIlIyor. TEsIs ölçEğI, mImArIsI, tEknoloJIs­I IlE sIzI HEmEn IçInE çEkI yor. FArklı BIr DünyADA, köklü mEDEnIyEtl­E rIn kAvşAğınDA BulunDuğun­uzu HIssEttIrI­yor. TürBülAnsl­ı şArtlArın HEr zAmAn olABIlECEğ­I nI, öz DEğErlErIn­DEn Güç AlAn AsIl mIllEtImIz­In HEr türlü zorluğun üstEsInDEn GElEBIlECE­ğInI BIr kEz DAHA IspAtlıyor.

İstanbul Havalimanı’nın plan lamasına, finansmanı­na, inşasına emeği geçenlere şükran borçluyuz. Cumhuriyet­i kuranları, geliştiren­leri, yaşatanlar­ı saygıyla selamlıyor­uz...

okan.muderrisog­lu@sab ah.com.tr

 ??  ??
 ??  ?? OkanMÜDERR­İSOĞLU
OkanMÜDERR­İSOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye