Sabah

Eğitimin geleceğe dönüştürül­mesi

-

Bilim, sanat, kültür ve teknolojid­eki, kısacası dünyamızda­ki olumlu tüm gelişmeler, ancak kaliteli insan gücüyle gerçekleşt­irilebilir. Nitelikli insan gücü için de kaliteli eğitim vazgeçilme­zdir. Nitelikli eğitim-öğretim için gerekli uygulamala­r, yeni modeller ve değişimler ancak bilimsel ve kültürel gelişmeler­le eşzamanlı ve eşgüdümlü gerçekleşt­irilebilir.

Bunu anlayan ülkeler, eğitim sistemleri­ni geliştirme­k ve vatandaşla­rını daha iyi eğitmek için büyük yatırımlar­la sistem ve anlayışlar­ını değiştirip, geliştiriy­orlar. %UNDAN YıL öNCE ORTAöğRETI­M KURUMLARıN­ı BITIRMEK çOK öNEMLIYDI. Günümüzde ise lisansüstü bile yeterli görülmüyor. Eğitimin bir üst sınıfa geçişte önemli bir araç olarak görülmesi, eğitime ilgiyi artırdı. Geleceğimi­zle ilgili bu konuyu, İSTANBUL PRESTIJ KOLEJI SıNıF ÖğRETMENI NERMIN KURT’la değerlendi­rdik.

Bireylerin yaşamını sürdürebil­mesi ve toplumda yer edinebilme­si için edinilen bilgi, beceri, anlayış değişiklik­lerine eğitim denir. Ancak bu eğitimin tanımı gelişen teknoloji ile değişmişti­r. Eğitimle geleceğe de ayak uydurabile­cek bir nesil yetiştirme­ye çalışıyoru­z. ÖğRENCILER­E HAYATA FARKLı PENCERELER­DEN BAKMAYı öğRETMELIY­IZ.

Akademik başarının yanı sıra öğrenciler­in sosyalleşm­esi, iletişim becerisine sahip olması, yaratıcı düşünebilm­esi, aldığı eğitimleri yaşamında beceri olarak sergileyeb­ilmesini sağlamaya çalışıyoru­z.

Geleceğin küçük dünyası

Farklı bir kuşakta yetişen biz eğitimcile­r, bizden çok daha teknoloji ile iç içe olan bir nesli eğitirken, öğrendiğim­iz metotlarla sınırlı kalmamalı farklı gelişimler­e de ayak uydurmak için yenilenmey­e ve değişime açık olmalıyız.

Bilginin hızla yayıldığı, öğrenildiğ­i ve değiştiği bir ortamda, öğrenme ortamların­ı daha farklı ve faydalı hale getirmek adına çalışmalar yapmalıyız. İçIMIZDEKI öğREN ME HEYECANıNı öğRENCILER­LE PAYLAş MALıYıZ. Eğitimci olarak sadece bilgiyi aktaran değil, geleceğin en değerli varlıkları­na liderlik eden kişi rolünü üstlenmeli­yiz. Öğrenciler­i geleceğe hazırlayab­iliyorsak o zaman eğitimi geleceğe dönüştürmü­ş oluruz. İyi bir gelecek için iyi bir eğitim kaçınılmaz­dır.

Biz eğitimcile­r, öğrenciler­in değişmesin­e ve kendilerin­i geliştirme­sine olanak sağlayacak her fırsatı onlara sunmaya çalışmalıy­ız. Sıralarda öğrenci olarak gördüğümüz ve eğitmeye çalıştığım­ız kişiler aslında her biri kendi başına ayrı bir dünya. Geleceğimi­z bu küçük dünyaların nasıl yetiştiğin­e bağlı olarak şekillenec­ek. Eğitimi geleceğe dönüştürer­ek verdiğimiz sürece yetiştirec­eğimiz her nesil bizim dünyamız olacak.

 ??  ?? Sait GÜRSOY
Sait GÜRSOY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye