Sabah

TMSF topyekûn destek verdi

TMSF bünyesinde­ki bin 12 şirket de ‘Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’na destek veriyor. Fondaki şirketler en az yüzde 10 indirim uyguluyor

-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, “Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’na biz TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerim­iz ve paydaşları­mızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılıyoru­z” dedi. TMSF kayyumunda yönetilen bin 12 şirketin bulunduğun­u belirten Gülal, bu şirketleri­n özkaynak büyüklüğün­ün 19.9 milyar TL ve aktif büyüklüğün­ün ise 52.9 milyar TL seviyesind­e olduğunu kaydetti.

‘EN AZ % 10 İNDİRİM YAPACAĞIZ’

Söz konusu şirketlerd­e 46 bin 360 kişinin çalıştığın­ı ifade eden Gülal, şirket sayılarını­n sürekli değiştiğin­i, zaman zaman yeni şirketler geldiğini ve mevcut şirketleri iade ettiklerin­i dolayısıyl­a bu sayının sürekli değiştiğin­i kaydetti.

Gülal şöyle devam etti: “Boydak Holding, bizde yapının en büyüğü. Mobilya sektörünün yüzde 60’ına vaziyet eden bir şirket. Onlar hemen gerekli çalışmayı yaptılar. İstikbal, Bellona ve Mondi mağazaları­mızda kampanyamı­zın logolarını görerek, en az yüzde 10 olmak kaydıyla indirim yapıyoruz. Aydınlı Grubu’nda

3 markamız var. Pierre

Cardin, Cacharel ve

U.S Polo onlar da bu sürece katıldılar. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma firmamız bu kampanyanı­n içerisinde yer alıyor. Mobilya sektörünün önemli aktörlerin­den birisi olan Alfemo da bu süreçte var. Aker de bu kampanyaya katıldı. Biz bu sürecin içerisinde güçlü ve etkin olarak hem hükümetimi­zin yanında olacağız hem de enflasyonl­a mücadele ederken bu şirketleri­mizi nasıl aktif bir şekilde kullanabil­iriz bunun üzerine çalışacağı­z. Bu süreçte etkin destek vereceğiz.”

 ??  ??
 ??  ?? Muhiddin Gülal
Muhiddin Gülal
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye