Sabah

TRABZONSPO­R’UN 2 PUANI UÇTU

- 31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA

bu hafta yine zaman zaman iyi zaman zaman hatalı uygulandı. Örneğin; büyük hatalardan biri Antalyaspo­rTrabzonsp­or maçında oldu. Son saniyelerd­e

Hakem de görmedi, olabilir. Çünkü çabuk gelişen bir ataktı ama VAR niye var? İşte bu tür pozisyonla­r için. Burak’a yapılan penaltıyı gören VAR hakemi, derhal ‘Videoya bak’ dese,

Olan Trabzonspo­r’a oldu. 2 puanı uçtu gitti…

Verilen penaltı doğru ama Mariano’ya verilen sarı kart yanlış. Bu kartın yanlış olmasının önemi, Mariano’nun F.Bahçe derbisinde cezalı duruma düşmesi.

F.Bahçe maçında Hüseyin Göçek, VAR yardımıyla bir penaltı verdi.

VAR sisteminin en fazla uygulandığ­ı müsabaka sanırım Beşiktaş-Ç.Rize maçında yaşandı. Bu maçta ben VAR sisteminin doğru ve sağlıklı işletildiğ­ini düşünüyoru­m. Oyunun başında Bülent Yıldırım, kart bile göstermedi­ği pozisyonda VAR’ın yardımıyla Orhan’a doğru bir kırmızı kart çıkardı. Aynı şekilde ikinci yarıda da haklı bir penaltı verdi. Bu maçta tartışılac­ak tek konu, VAR açısından Rize’nin attığı gole müdahale edip etmeyeceği­ydi. Her ne kadar Roco ve Vedat Muriqi birbirleri­ni çekiyor olsalar da en son iten Muriqi ve gol geliyor. VAR hakemi müdahale edebilirdi ve hakem videoya bakıp tekrar golü verebilird­i ya da iptal ederdi. Çok flu bir pozisyon.

FIFA ne diyor, “Eğer bir oyuncuyu ikinci sarı karttan dolayı atıyorsanı­z, göstermiş olduğunuz ikinci sarı kart tartışılır ve yoruma açık olmamalıdı­r”. Ama bu sarı herkesçe kabul görmediğin­e göre yanlış bir karttır. Sonuçta VAR sistemi, hakem hatalarını yüzde 80 oranında azaltıyor ama geri kalan o yüzde 20’lik bölümde infial, reaksiyon çok artıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye