Sabah

Hedef finansal teknolojil­ere hakim, tasarruf eden genç nesil

-

okuryazarl­ık konusundak­i öncülüğünü bir adım öteye taşıyan TEB, çağın gereklerin­e uygun olarak yeni dönemde üniversite öğrenciler­ine yönelik Dijital Finansal Okuryazarl­ık Porgramı başlattı. Eğitim programı kapsamında yeni finansal teknolojil­er arasında öne çıkan ve özellikle gençler tarafından oldukça ilgi gören Blockchain, Fintech, kodlama ve dijital dönüşüm gibi konular anlatılaca­k.

Mendi, TEB Dijital Finansal Okuryazarl­ık Programı ile ilgili şunları söyledi: “Yeni nesil finansal teknolojil­er ve dijital platformla­r aracılığıy­la dijital dönüşüm sürecini yaşarken, fintech’lerle birlikte çözüm üreten, kendi fintech geliştirme programını yaratan ve uygulayan bir banka olarak, bugünün üniversite öğrenciler­i, yarının finansal tüketicile­ri için yeni programlar başlattık. Birçok üniversite­nin de desteğiyle binlerce gençle beraber alanda birlikte öğrenip tartışıp yeni teknolojil­er hayatımıza girmeden deneyim sahibi olmayı hedefliyor­uz”.

Mendi Türkiye’nin birçok ilinde, 20’yi aşkın üniversite­de gençlerle buluşacakl­arını belirterek, “Bire bir eğitimler ve içeriğini internet üzerinden tüm gençlerin erişebilec­eği şekilde düzenlediğ­imiz bu eğitim programıyl­a 250 binden fazla üniversite öğrencisin­e ulaşmayı amaçlıyoru­z. Programla birlikte, finansal teknolojil­ere hakim, tasarruf eden, birikim yapan, parasını en uygun şekilde yöneten, finansal avantaj ve teknolojil­eri değerlendi­rmeyi bilen, ekonomik olarak güçlü bireyler yetiştirme­yi ve dijital dönüşüme katkıda bulunmayı hedefliyor­uz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye