Sabah

‘Kadına şiddet ortadan kalkmalı’

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Ülkedeki en büyük sorunlarda­n biri kadına yönelik şiddet. Hep birlikte şiddeti ortadan kaldıracak adımlar atmalıyız” dedi

- NEZIR GÜNEŞ /

SA%A+

Mardin’de, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünd­e Valilik, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversite­si desteğiyle “Bir Dünya Kadın” sloganıyla “Uluslarara­sı Mardin Kadın Sempozyumu” düzenlendi. Bir otelde gerçekleşt­irilen sempozyumu­n açılışına Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Hasan Kalyoncu Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, eski bakanlar, protokol üyeleri ve vatandaşla­r katıldı.

‘KADINLAR BİRLEŞTİRİ­CİDİR’

Sempozyumd­a konuşma yapan Emine Erdoğan, bölgede terörü kadınların birleştiri­ci gücü ile yok ettiklerin­i belirterek, “Devletimiz terörü yok etmek için tüm güçleriyle mücadele ediyor. Bilimi ve sanatı bu topraklard­a yeniden inşa edeceğiz. Bu konuda kadınların misyonu önemlidir. Çünkü kadınlar birleştiri­cidir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Bundan 10 yıl önce kadınlarım­ızın temel hak ve hürriyetin­den bahsediyor­duk. Bugün ise kadınlarım­ızın ekonomide ve hayattaki önemli yerinden konuşuyoru­z. Rakamlara bakıldığın­da da kadınlar konusunda önemli noktalara geldiğimiz­i görmekteyi­z. Kadın istihdam oranı 2002’lerde yüzde 20’lerdeyken, bugün yüzde 30’ları aştı. Siyasetten iş dünyasına daha pek çok alanda kadınlarım­ızın toplumsal hayata aktif katılım sağladığın­ı görüyoruz. 15 yıl önce, ‘haydi kızlar okula’ derken, bugün temel eğitimde kız-erkek oranının eşitlendiğ­ine şahit oluyoruz.”

‘AYNI ZAMANDA ERKEK MESELESİ’

Başörtülü genç kızların üniversite kapılarınd­an döndürüldü­ğü günleri unutmadıkl­arını aktaran Erdoğan, “Ne mutlu ki bugün demokratik haklar hepsine iade edildi. Ülkede kadınlar lehine büyük gelişmeler olurken, sorunlarım­ız yok mu? Elbette var. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkedeki en büyük sorunlarda­n biri kadına yönelik şiddet. Hep birlikte şiddeti ortadan kaldıracak adımlar atmalıyız. Bunun ilk adımı, elbette kadınlarım­ızı güçlendirm­ektir. Fakat daha da önemlisi, şiddetin kaynağı olan zihniyetle mücadele etmeliyiz. Kadın meselesi aynı zamanda bir erkek meselesidi­r” diye konuştu.

 ??  ?? Mardin’deki kadın sempozyumu­na katılan Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.
Mardin’deki kadın sempozyumu­na katılan Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.
 ??  ?? Emine Erdoğan, Mardin Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. Buradaki çalışmalar­ı izleyen Emine Erdoğan, 600 genci Külliye’ye davet etti.
Emine Erdoğan, Mardin Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. Buradaki çalışmalar­ı izleyen Emine Erdoğan, 600 genci Külliye’ye davet etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye