Sabah

Inşaatçı çuvaldızı kendine batırsın!

-

Son günlerde konutta “stok erit me planı” tartışmala­rı aldı başı nı gitti. Bir tarafta inşaatçıla­r, diğer taraf ta devlet, öbür tarafta bankalar... GYODER, KONUTDER ve İNDER stokları devlete yıkan bir taslak orta ya attı. Emlak Konut GYO anında yalanladı. Bankaların böyle bir plan dan haberi yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bildiğim kadarıyla sade ce inşaata özel bir çalışma yap mıyor. Bütün sek törlerin röntgeni ni çıkarıyor. Ama şimdilik o kadar...

Bence burada asıl mesele konu nun dayatmaya çevrilmesi­nde... Hepimiz inşaat sektö rünün Türkiye için önemini biliyoruz. İstihdama ve büyümeye katkısını görü yoruz. 250 alt sektörü beslediğin­in far kındayız. Ama bunlar tehdit unsuru olarak kullanılam­az.

Dilek GÜNGÖR ★★★

Zannımca, sektör “Nasılsa hepimiz aynı gemideyiz, kimsenin batmasına izin verilmez” psikolojis­ine kapılmış. Bu da, piyasada ahlaki çöküntü yarat mış durumda...

Bakıyorsun­uz, adamın şirketi nin borcu dağ gibi... Bankalar borcu yeniden yapılandır­ıp şirke tin işine devam etmesini istiyor. Patron servetinde­n bir kuruşu şir kete koymuyor. Eşi, çocuğu, ken disi ultra lüks yaşıyor. Masajdan, kuaförden, spor salonundan çıkmıyor.

Bir başkasını görüyorsun­uz. Şirketin borcu da stoku da çok. Fakat, patronun çocukları altın da son model arabalarla fink atı yor. Kendisi yatından, uçağından, Maybach’ından taviz vermiyor.

Diğeri şirketine borçlarınd­an dola yı bir şey olması durumunda kendini garantiye almış... Ya parasını yurtdı şına kaçırmış ya da eşinin mücev heratını bile arkadaşını­n kasası na koydurmuş...

★★★

SON NOKTA

Anlayacağı­z, patronlar zengin, şirketleri borçlu. Devlet babadan destek bekliyorla­r! Bu basiretsiz ve hoyrat tüccarlık kafasından bir an önce kurtulmamı­z gerekiyor.

Biliyorsun­uz, bugüne kadar hükü met sayısız destek paketi çıkardı. Faizler düşürüldü. Yabancıya satışın önü açıl dı. Keşke siz de bire 10 kazandığı nız fiyatlarda ısrar etmeseydin­iz de bu kadar stok biriktirme­seydiniz. Çuvaldızı biraz da kendinize batırın!

dilek.JunJor#sabaK.com.tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye