Sabah

Küçük ilçenin büyük başarısı

-

Türkiye’nin nasıl bir deği şim geçirdiğin­i görmek için Anadolu şehirleri ne bakmak gerekiyor. Rahmetli gzal’la başlayan “Anadolu Aslanları” süreci birkaç Anadolu şehrin de, sanayiden ticarete, tarımdan turizme inanıl maz bir sıçramaya yol açtı. AK Parti döneminde ise bu dalga bütün şehir leri kapsama ala nına aldı ve bugün hangi şehre gitse niz müthiş bir dina mizmle karşılaşır sınız.

O şehirlerde­n biri de Kahramanma­raş... Sessiz ve derinden yol alan bu şehir pek bilinmez ama Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerin­den biri. Bugün bu şehirde, 1000’e yakın sanayi kuruluşu üretim yapıyor. Enerji, tekstil, kâğıt, çimento, gıda, metal mutfak eşyaları, kon feksiyon, ambalaj, plastik, tarım, kimya ve makine sanayisind­e ilk sıralarda yer alıyor. Bir dünya markasına dönüşen Mado da bu topraklard­a doğmuş.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayımladığ­ı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmas­ında K.Maraş 9 şirket le temsil ediliyor. Bu özelliğine harika doğasını ve keşfedilme yi bekleyen Zeugma ile yarışa cak tarihi eserlerini de eklemek gerekiyor. Ama bir eksiği var; tanınmıyor. İşte bunun için bir ilçe belediyesi olan Onikişubat Belediyesi, boyundan büyük bir işe imza atıyor. Dünya fut bol veya UEFA şampiyonal­a rından sonra dünyanın en çok ilgi gören etkinliği Expo2023’ü Antalya’dan sonra K.Maraş’a getiriyor.

Bu etkinliğin tanıtım top lantısı için K.Maraş’tayız. Tarım ve Orman Bakanı Bekir 3akdemirli’nin açılış konuş masını yaptığı toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mahir hnal, milletveki­lle ri ve çok sayıda işadamı katıl dı. Bakan 3akdemirli, 2023’te gerçekleşt­irilecek etkinliğe 2 mil yon kişinin katılmasın­ı bekledik lerini belirtiyor ve şöyle diyor du: “K.Maraş’a 40’tan fazla ülkeden yatırımcı ve turist gelecek. İzmir’in 2015’te PaKPut Rvur#saEaK FRP tr TeO: 0212

MH: Expo’yu alabilmesi için canla başla çalışan biri olarak Expo sürecinin nasıl zor olduğunu iyi biliyorum. Bu süreçte emeği olanlara teşekkür ediyorum. Expo’yla ilimiz dünyaya açılacak ve gelişme imkânı bulacak. Kültürel ve tarihsel varlıkları­nı tanıtabile­cek.” Mahir hnal ise memleke ti K.Maraş’ın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yap masının önemi ne değiniyor ve ekliyordu: ‘Bu şehrin dünyaya tanıtılmas­ı gerekiyor’

Şimdi gelelim bu hayalin peşinde koşan ilçe belediye baş kanı Hanefi Mahçiçek’in söy leyecekler­ine... Mahçiçek, haya liyle neyi hedeflediğ­ini şöyle anlatıyor: “Göletinden çarşısına burayı bir yaşam alanı yapmak istiyoruz. Toplam 400 milyon liralık bir yatırım olacak. Bunun 100 milyon lirasını belediye olarak biz yapıyoruz. 200 milyon liralık kısmını özel sektör yap- işlet- devret modeli ile gerçekleşt­irecek. Yatırımın kalan kısmını da Tarım ve Orman Bakanlığı yapacak. Expo bittikten sonra da alanımız 365 gün yaşayacak.”

Seçimin nabzı

K.Maraş’a gelmişken yerel seçimlerin nabzını da tutma ya çalıştık. Doğrusu yerel gün dem pek hareketli değil çünkü partiler arası bir rekabet yok. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın son seçimdeki oyu yüzde 74. AK Parti, açık ara birinci parti, MHP ikinci sırada. CHP ise İyi Parti’den bile geride. En son oyu yüzde 9.46... Bu nedenle reka bet partiler arasından çok AK Parti içinde yaşanacak.

2 SMS: MOV yaz 122’ye g|nGer

1 IaFeERRN FRP/PaKPutRvur

 ??  ?? MaKPut ÖVÜR
“Bir ilçe belediyesi cumhuriyet­in 100’üncü yılında Expo düzenliyor­sa bu Türkiye’nin dünyayla ilişkisind­e geldiği noktayı gösteriyor. Expo Başkanı K.Maraş’a gelerek
diyor. Biz büyük bir aileyiz. Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip önderliğin­de el ele ülkemizi geleceğe taşıyoruz.”
MaKPut ÖVÜR “Bir ilçe belediyesi cumhuriyet­in 100’üncü yılında Expo düzenliyor­sa bu Türkiye’nin dünyayla ilişkisind­e geldiği noktayı gösteriyor. Expo Başkanı K.Maraş’a gelerek diyor. Biz büyük bir aileyiz. Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip önderliğin­de el ele ülkemizi geleceğe taşıyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye