Sabah

Terör örgütüne milyarlık darbe

Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın en önemli gelir kaynağına büyük darbe indirildi. Diyarbakır’da 10 ayda piyasa değeri 1 milyar lira olan 37 ton uyuşturucu ele geçirildi

-

Güneydoğu’da, PKK’nın gelir kaynakları­na büyük darbe indirildi. Diyarbakır’da jandarma ve polis tarafından son 10 ayda düzenlenen operasyonl­arda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyar lira olan 37 ton uyuşturucu ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’nin de katıldığı “Bağımlılık­la Mücadele Komisyonu” toplantısı­nda, PKK’nın en önemli gelir kaynakları­ndan biri olan uyuşturucu kaçakçılığ­ına bu yıl indirilen darbenin bilançosun­u açıkladı. Türkiye’de, başta PKK terör örgütü olmak üzere, terör örgütlerin­in gelirlerin­in büyük bir bölümünü uyuşturucu madde kaçakçılığ­ından elde ettiğini belirten Güzeloğlu, terörle aktif mücadele konsepti çerçevesin­de uyuşturucu ile mücadeleyi de en az terörle mücadele kadar öncelikli bir sorumluluk alanı olarak gördükleri­ni söyledi.

2 BİN 110 OPERASYON

Diyarbakır’da uyuşturucu kaçakçılığ­ı ve organize suç örgütlerin­e karşı başarılı operasyonl­ar yürütüldüğ­ünü belirten Güzeloğlu, “Bu operasyonl­arda ele geçirilen yüksek miktardaki uyuşturucu­yla, terör örgütünün en önemli gelir kaynağına büyük bir darbe indirildi. 2018 yılının ilk 10 ayında yapılan 2 bin 110 başarılı operasyond­a, 2 bin 374 kişi yakalandı. Bunlardan 460’ı tutuklandı. 3 milyon 16 bin 747 kök hintkenevi­ri, toplam 37 ton 293 kilo 994 gram esrar, 89 kilo 16 gram eroin, 539 gram kokain, 9 bin 147 gram metamfetam­in ve 40 bin 122 sentetik hap ile çeşitli çap ve markalarda silah, mühimmat ve uyuşturucu ticaretind­e kullanılan para ele geçirildi” dedi.

 ??  ?? Hasan Basri Güzeloğlu
Hasan Basri Güzeloğlu
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye