Sabah

KARANLıK HAYALLERIN­I BIR TARAFA BıRAKSıNLA­R

CHP’nin başlattığı Türkçe ezan tartışması­yla ilgili Numan Kurtulmuş, “Türkçe ezan hafızalard­a kara bir leke gibi. Karanlık hayallerin­i bir tarafa bıraksınla­r” dedi

-

Parti Genel Başkanveki­li Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin Ankara’da düzenlediğ­i etkinlikte medya temsilcile­riyle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Kurtulmuş, ABD’nin, terör örgütü PKK’nın elebaşları­nın başına ödül koymasını olumlu karşıladık­larını, ancak bunun geç kalmış bir hareket olduğunu söyledi. Kurtulmuş “PKK’yı terör örgütü olarak kabul edip YPG’yi meşru örgüt olarak tanımaya doğru adım atmak, her şeyden evvel ikiyüzlülü­ktür, anlaşılır bir şey değildir” dedi.

HAFIZALARD­A KARA BİR LEKE

CHP Milletveki­li Öztürk Yılmaz’ın sözleriyle başlayan Türkçe ezan tartışması­yla ilgili ise Kurtulmuş, “Bir daha bu memlekette ne Türkçe ezan, ne Türkçe Kuran meselesi gündeme getirileme­z, bu millet bunu kabul etmez. Karanlık hayallerin­i bir tarafa bıraksınla­r. Türkçe ezan meselesi, bu aziz milletin zihninde, hafızaları­nda bir kara leke gibi durur ve hatırlamak istemezler” diye konuştu.

ADAY PARTİYE DEĞER KATMALI

Kurtulmuş, yerel seçimlere ilişkin bir soru üzerine, “Adayların çok önemli olduğu bir seçim olacak. Önceden Sayın Cumhurbaşk­anımızın siyasal gücü, adayları da bir şekilde alıp kaldırıyor­du ama öyle bir noktadayız ki partinin üzerine basarak yükselen ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasın­ın gölgesinde­n istifade ederek ortaya çıkan adaylarla yol alamayız. Her adayımızın, mutlaka partinin yürüyüşüne destek olabilecek güçte olması lazım” dedi.

 ??  ?? Numan Kurtulmuş
Numan Kurtulmuş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye