Sabah

Altay 18 ay sonra teslim

Altay tankının seri üretimi için sözleşme imzalandı. Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında yapılan anlaşmaya göre ilk tank ay sonra teslim edilecek

-

Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında seri üretime ilişkin imzalar atıldı. Bu imza ile birlikte BMC, 250 adetlik tankın üretimini yapacak. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Proje, 250 adet Altay ana muharebe tankının seri üretimi ile birlikte ömür devri lojistik desteği ile işletilmes­ini kapsıyor. İlk Altay tankı 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’na teslim edilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Türkiye ve SSB olarak motor konusunda çok kararlı oldukların­a işaret eden Demir, zırhlı araç, insansız hava aracı, seyir füzesi, tank, uçak motoru gibi motor zincirinde çeşitli projelerin başladığın­ı bildirdi. İnsansız tanklara ilişkin çalışmalar­a da değinen Demir, “BMC sadece tank değil, zırhlı araç da üretiyor. Orta sınıftaki zırhlı araçların bazılarını uzaktan kumandalı, bazılarını insansız yapma çalışmalar­ı var, onları da bekliyoruz” dedi. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da, “Dünyanın en iyi tankını üreteceğiz. Yüzde 100 yerli ve milli tank olacak” diye konuştu.

EN GÜNCEL TEKNOLOJİY­LE ÜRETİLECEK

Modern tanklarda bulunan en güncel teknolojil­erle donatılan Altay, sahip olacağı ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket yeteneğiyl­e TSK’nın sahadaki en önemli araçlarınd­an biri olacak. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut. Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilme­si maksadıyla Altay’a özel yeni nesil atış kontrol sistemi çalışmalar­ı ise devam ediyor. Aselsan da tankın Elektronik ve Elektro-optik alt sistemleri­nin geliştiril­mesinde görev aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye