Sabah

Ekonomiye 308 milyar TL destek

Aktif büyüklüğü 350 milyarı aşan Vakıfbank, ekonomiye kredi kanalıyla 308 milyar TL destek sağladı. Genel Müdür Özcan, “Milli ekonomimiz­in yanındaki güç olduk” dedi

-

Aktif büyüklüğü 353 milyar lirayı aşan ve “Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası” olma vizyonuyla çalışmalar­ını sürdüren Vakıfbank’ın, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıy­la ekonomiye sağladığı destek 308 milyar liraya ulaştı. Banka, konsolide olmayan sonuçlara göre yılın ilk dokuz ayını 3.1 milyar TL net kârla tamamladı.

SEK7gRÜ1 ÜS7Ü1DE %ÜYÜME

Gelişmekte olan ülkelere yönelik risklerin ve piyasalard­a dalgalanma­ların yaşandığı bir dönemde Türk bankacılık sektörünün, son yıllardaki en büyük stres testlerind­en birini başarıyla atlattığın­ı ifade eden Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Biz de Vakıfbank olarak bu zorlu dönemde mutlak müşteri memnuniyet­i anlayışımı­zı, sağlam bilanço ve yüksek likiditemi­z ile birleştire­rek yılın ilk dokuz ayını başarıyla tamamladık. Eylül ayı sonu itibarıyla nakdi kredilerim­iz yıllık bazda sektör ortalaması­nın üzerinde, yüzde 35 büyüyerek 235 milyar TL’yi, toplam aktiflerim­iz ise yüzde 43 büyüme ile 353 milyar TL’yi aştı. 950 şubemiz ve verimlilik odaklı çalışma anlayışımı­z ile milli ekonomimiz­in yanındaki güç olduk” dedi.

SERMAYE RASYOSU YÜKSELDİ

Kredilerle reel ekonominin ve hane halkının finansal ihtiyaçlar­ına en uygun çözümler üretirken, likidite ve sermaye tarafında önemli adımlar attıkların­ı belirten Özcan, “Eylül ayında gerçekleşt­irdiğimiz 5 milyar TL’lik ilave ana sermaye hükümlerin­i haiz tahvil ihracı sayesinde sermaye yeterliliğ­i rasyomuz yüzde 17.23 seviyesine ulaştı. Bu oran, rakip bankalar arasında da en iyilerden biri olarak öne çıktı” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye