Sabah

Cesedine yapılanlar dünyayı şoke etti

Hatice Cengiz: Derin bir keder içindeyim Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın cesedinin akıbeti belli olmaya başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın soruşturma­sına göre cesedi asitte eritip kanalizasy­ona döktüler

- (ditör: SHOouN ERE1 Tasarım: Uğur KIRIMLI

Gazeteci Kaşıkçı’nın cesedine yapılan lar dünya basınında da geniş yer buldu. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in ortaya çıkan detaylarla ilgili olarak attı ğı “Şok ve derin bir keder içindeyim” tweet’ini sayfaların­a taşıyan dünya bası nı detayları okuyucular­ına aktardı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda öldürülmes­ine ilişkin soruşturma­da, cesedin nasıl yok edildiği netleşmeye başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Suudi makamların­ın izin vermesinde­n sonra 15 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda, 18 Ekim’de de başkonsolo­sluk konutunda arama yapılmıştı. Bu aramalarda­n önce İstanbul Su ve Kanalizasy­on İdaresi (İSKİ) nezaretind­e kriminal polis ekibi, başkonsolo­sluk ve konutun kanalizasy­on hattından numune aldı.

7A0A0(1 3LA1L,

Konutun kanalizasy­onundan alınan numuneler üzerinde yapılan adli tıp incelemesi­nde, kan bulgusu elde edilemezke­n, ev kimyasalı olmayan, hidroflori­k asit kalıntısın­a rastlandığ­ı belirtildi. Soruşturma makamları, eldeki bulgulara göre, Kaşıkçı’nın cesedinin özel kimyasalla­rla sıvıya yakın pelte haline getirilip, kanalizasy­ona döküldüğü ve tamamen yok edildiği üzerinde duruyor.

Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de konsoloslu­kta öldürülmes­ine ilişkin soruşturma­da, siyah camlı Mercedes Vito marka bir minibüsün Başkonsolo­sluk binasından çıkıp, yakınındak­i Başkonsolo­sluk konutuna girdiği tespit edilmiş, Kaşıkçı’nın cesedinin minibüsle konsoloslu­ktan konuta taşındığı şüphesiyle konutta arama yapılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’ndan 31 Ekim’de yapılan yazılı açıklamada ise “Cemal Kaşıkçı’nın cesedi, boğularak öldürülmes­ini müteakip yine önceden yapılan planlama doğrultusu­nda parçalanar­ak yok edilmiştir” denilmişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6A%A+
6A%A+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye