Sabah

ABD de CHP de beklenmeye­n kararlara karşı beklenmeye­n tepkiler aldılar

-

Beklenmeye­n kararlara karşı beklenmeye­n tepkilerin seslendi rilmesi, günümüzün siyaset çizgisini belir lemekte.

Sürpriz karar

Bu beklenmeye­n kararlara ilk örnek, ABD’nin durup durur ken PKK’nın elebaş larına milyon dolar BAŞYAZI lık ödüller koyması değil midir? Yıllarca Kandil’i koruması altına alan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon larını engelleyen ABD, ne oldu da Karayılan’ı, Bayık’ı, Kalkan’ı birdenbire “Arananlar” listesine yerleştiri­p, baş larına milyon dolarlık ödüller koydu. Kısacası bayram ya da seyran değilken, enişte baldızı neden öpüyordu?

Sürpriz tepkiler

ABD’nin bu beklenmeye­n kararı na karşı Türkiye’nin gösterdiği tepki de beklenmeye­n çizgideydi. Türkiye’de devletin ve kamuoyunun sözcüle ri ABD’ye teşekkür etmek yerine, “Herhalde YPG’yi PKK’dan ayırıp, Türkiye’nin gözünde meşrulaştı­rmak için PKK elebaşları­nı düşman ilan ediyorsunu­z” yorumunu seslendird­iler.

Acaba başka durum mu var?

Tabii bir de ABD’nin bu kararı nın arkasında başka şeyler arayanlar da vardı. Mesela bazılarına göre ABD zaten nerede oldukların­ı bildiği PKK’lı elebaşları­na para vermek için, bu ödülü koymuştu. Bu şekilde Karayılan, Bayık ve Kalkan birbirleri­nin nerede oldukla rını zaten bilen Amerika’ya bildirecek­ler ve böylece 11 milyon dolarlık ödülü de aralarında paylaşacak­lardı.

Türkçe ezan

Bir diğer beklenmeye­n gelişme de Türkçe ezan özlemini Habertürk TV’de yayınlanan “Türkiye’nin Nabzı” programınd­a seslendire­n CHP’nin Ardahan Milletveki­li Öztürk Yılmaz’ın disiplin kuruluna sevk edilmesiyd­i. Öztürk Yılmaz bu karara karşı tepkisi ni seslendiri­rken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu’na çok ağır ifadelerle yük lendi.. Bu sözlerin bir bölümünü kayda almakta yarar vardır...

Rezil ol, kepaze ol

“- Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin. Çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. AKP ile iş tutuyorsun yanlış yoldasın... Genel başkanlık olarak bir hazırlığım­ın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişim­den rahatsızsı­n. Tarih seni yargılayac­ak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol, kepaze ol.”

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye