Sabah

Liceliler hak ettikleri hizmetlere kavuştu

-

Lice ilçesinin çehresi, görevlendi­rme yapılan belediyeni­n hayata geçirdiği projelerle değişti.

DBP’li Lice Belediye Başkanı Rezan Zuğurli’nin, terör soruşturma­sı kapsamında görevinden alınmasını­n ardından yaklaşık 20 ay önce görevlendi­rme yapılan belediye, ilçeyi yıllardır mahrum bırakılan hizmetlere kavuşturdu. Sağlanan kaynakları­n sosyal, kültürel ve ekonomik yatırımlar­a dönüştüğü ilçe, bu süre zarfında 14 milyon liralık yatırımla buluşturul­du. Bu sayede alt ve üstyapı sorunları giderildi, Meydan Prestij Projesi’ne başlandı ve kadınlar için spor salonu hizmete girdi. Lice Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdulkadir Çelik şunları söyledi:

“En başta Meydan Prestij Projesi’ni yaptık. Lice çarşısı ne yazık ki çok kötü bir haldeydi. Buranın dükkanları­nı ve kaldırımla­rını yeniledik. Merkez ve kırsal mahalleler­imizde 50 park yaptık. Bunlar yapılmadan önce çocuklarım­ızın oynayabile­ceği parklar çok azdı. Taziye evi inşaatımız devam ediyor. Kırsal mahalleler­de yol ve kilitli parke çalışmalar­ımız devam ediyor. 20 ayda yılların biriktirdi­ği sorunların bir kısmını çözdük. Durmadan hizmetlere devam edeceğiz. Sosyal belediyeci­lik anlamında da çalışmalar yaptık. Yaşlılara her gün sıcak yemek veriyoruz.

Liceli çocukları Çanakkale ve Karadeniz gezisine götürdük. Liceli çocuklar geleceğe güvenle bakıyor. Azim ve gayretle çalışarak, çocuklarım­ızı geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlayac­ağız. Kimsesizle­rin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Birkleyn Mağaraları’nın tanıtımı için çalışma başlattık. 500 yılık Ulu Cami’nin restorasyo­nu sürüyor. Dakyanus Antik kentimiz var. Yedi uyurlar olarak bilinen Ashab-ı Kehf’in burada kaldığı rivayet ediliyor. Buraları kısa süre içinde tanıtacağı­z.”

 ??  ??
 ??  ?? Abdulkadir Çelik
Abdulkadir Çelik
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye