Sabah

‘Bu adamı İSTEMİYORU­Z demiştik...’

Eşini öldürüp intihar etti JET İHRAÇ KAPIDA Bebeğinin yanında öldürdüler

-

Yalçın Taştan

ezanla ilgili sözleri nedeniyle ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletveki­li Öztürk Yılmaz’a memleketin­den de tepki geldi. Disiplin kuruluna sevk edilmesind­en sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na yönelik ‘Tarih seni yargılayac­ak’ , ‘Aşağılık bir işe imza attınız’ , ‘Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum’, ‘Sıkıyorsa at beni, rezil ol, kepaze ol’ sözleri nedeniyle memleketi Ardahan’dan büyük tepki aldı. Yılmaz’ın parti terbiyesi, kültürü almadığını belirten CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan SABAH’a konuştu.

Yılmaz’a başından beri karşı oldukların­ı belirten Taştan şunları anlattı:

Öztürk Yılmaz seçim sürecinde de bizi zor durumlarda bıraktı. Adaylık sürecinde genel merkeze ‘Bu adamı istemiyoru­z’ diye dosya verdik. Halkla iletişimi sıfır.

Milletveki­limiz Öztürk Yılmaz’ın

nnSiverek ilçesinde eşini av tüfeğiyle öldüren koca intihar etti.

Bağlar Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ahmet Kılavur, eşi Cemile Kılavur (54) ile tartıştı. Bir süre sonra kavgaya dönüşen olayda, evdeki av tüfeğiyle eşine ateş eden Ahmet Kılavur, ardından aynı silahla kendisini vurdu. Silah seslerini duyan komşuların­ın haber vermesi üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Yapılan incelemede, Ahmet Kılavur’un olay yerinde hayatını kaybettiği­ni belirledi. Ağır yaralanan Cemile Kılavur da kaldırıldı­ğı hastanede kurtarılam­adı. önceki gün yaptığı ‘İstifa etmiyorum. Sıkıyorsa sen at beni buradan’ şeklindeki açıklaması partimize zarar vermiştir. Bu şekilde genel başkan ve partililer­e ağır suçlamalar yöneltmesi Ardahan adına, kendi adına da ve bizim adımıza da tasvip edilecek bir olay değildir.

Ezanın Türkçe okutulması çok tartışıldı. 1950 yılında karara bağlandı. O zamanki parlamento­nun büyük çoğunluğu ve bütün partilerin katılımı ile karara bağlanmışt­ır.

Sokaklarda, kahvelerde, köylerde ezanla ilgili sözleri konuşuluyo­r. Partiye bu yüzden tepki var.

nnSarayköy ilçesinde 3 çocuk annesi kadın, evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu. Çalıştığı iş yerinden dün öğle saatlerind­e Tepeköy Mahallesi’ndeki evine dönen Osman G. (18), annesi Rahime G.’nin

(35) kanlar içinde mutfakta yattığını görünce durumu babasına ve jandarmaya bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, kadının başından tüfekle vurularak hayatını kaybettiği­ni belirledi. Yılmaz’ın disipline verilme sinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda roğlu’na ağır suçlamalar yöneltmesi grup disiplin kurulu dosyasına eklendi. Kulislere göre Yılmaz hak kında üyelikten çıkarma cezası yani ihraç kararı verilecek.

Evrin GÜVENDİK/ANKARA Hayatını kaybeden kadının eşi Musa G. (40), oğlu Osman G. ile kardeşi Mehmet G., jandarmaya ifade verdi. Osman G.’nin, ifadesinde 3 kişinin evlerinden hızla kaçtığını gördüğünü, 2 yaşındaki kardeşini annesinin yanında bulduğunu söylediği öğrenildi. Eşi ölen Musa G.’nin de pamuk tarlasında­n dönerken evin yakınındak­i bahçeden üç kişinin hızla uzaklaştığ­ını gördüğünü anlattığı belirtildi.

 ??  ?? Erhan Ö=TÜRK
Erhan Ö=TÜRK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye