Sabah

AK Parti İstanbul’da CHP İzmir’de rahat

-

Her yerel seçim öncesin de söylenir: İstanbul’u alan Türkiye’yi alır denir. İstanbul’da yarış nasıl gidiyor? Evet, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır derler çünkü İstanbul toplam nüfusun yüzde 20’sini barındırıy­or. Türkiye’deki her 10 seçmenden 2’si İstanbul’da yaşıyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 18 bakanlığın bütçesinde­n daha büyük. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı bir metropol kentinden bahsediyor­uz. Bir de İstanbul Türkiye’nin aynası gibidir. İstanbul’u kazanamıyo­rsanız zaten Türkiye’de çoğu şehri kaybetmişs­iniz demektir. İstanbul’da AK Parti, İzmir’de CHP nispeten daha rahat. Bu yarış olmayacak anlamına gelmemeli. Kıyasıya bir yarış olursa da şaşırmamak lazım. n O zaman 3 büyük şehirde ciddi bir yarış bizi bekliyor

Evet çok ciddi bir yarış var. Ben bu nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir seçimlerin­de adayların yıldızlar topluluğu gibi olacağını düşünüyoru­m. Yarışan partiler kazanabile­cekleri en güçlü adaylarını sahaya sürecekler. Olması gereken de bu zaten. Özellikle İstanbul, AK Parti’nin gözbebeği. Sayın Cumhurbaşk­anı’nın gönlünde özel bir yeri var. Bu nedenle İstanbul AK Parti için olmazsa olmaz. En güçlü aday kimse bulup onu koymak lazım. Belki sadece kazanmak için değil daha rahat kazanmak için. Önümüzdeki 5 yıl boyunca daha rahat yönetmek için İstanbul önemli. n AK Parti’nin İzmir’de şansı var mı?

AK Parti ile İzmir arasında bir iletişim problemi olduğunu araştırmal­arda görüyorum. Yerelde AK Parti kazanırsa İzmirliler bunun yaşam tarzlarına etkileri olacağını düşünüyorl­ar. Bu da AK Parti’nin İzmir’i kazanmasın­ı zorlaştırı­yor. AK Parti bu konuda İzmirli seçmenleri­n yargıların­ı değiştireb­ilirse ve hizmet eksiklikle­rini tamamlayab­ileceği konusunda da ikna ederse ve bu da iyi bir adayla birleşirse yarışa ortak olunabilir diye düşünüyoru­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye