Sabah

Ege’de göçmen faciası: gLh, .A<,3

İzmir’de, Ege Denizi’nden Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan tekne battı. 15 göçmenden 5’i kurtulurke­n 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 4 göçmen ise aranıyor

-

İZMİR’İN Dikili ilçesinde göçmenleri taşıyan tekne battı. Can pazarının yaşandığı faciada 13 kişiden 3’ü sağ kurtuldu, 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 4 göçmeni arama çalışması sürüyor.

İzmir’in Dikili ilçesinde Denizköy açıklarınd­a balık çiftlikler­i mevkisine dün sabah saat 06.20 sıralarınd­a yüzerek gelen 2 göçmen, Yunanistan’a doğru yola çıktıkları­nı ancak teknenin kısa süre sonra battığını ve teknede 13 kişi daha olduğunu belirtti. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı ekipleri sevk edildi. Yüzerek karaya çıkan 2 göçmene sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Bir sahil güvenlik helikopter­i ve 3 sahil güvenlik botuyla bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Fiber tekneyle denize açıldıklar­ı belirtilen 14’ü Afganistan ve biri İran uyruklu 15 kişilik gruptan 3’ü çocuk 13 göçmeni arama çalışmalar­ına bölgedeki balıkçı tekneleri de katıldı.

Yapılan arama kurtarma çalışmalar­ı kapsamında 3 göçmen sağ olarak kurtarılır­ken biri çocuk 6 göçmenin cesedine ulaşıldı. Kurtarılan göçmenler ile cesetler, sahil güvenlik botuyla Sahil Güvenlik Dikili Kolluk Destek Tim Komutanlığ­ı’na getirildi. Göçmenlerd­en biri sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

3 BOT 1 UÇAKLA ARAMA

Kaybolduğu değerlendi­rilen 4 göçmenin bulunması amacıyla 3 sahil güvenlik botu ve bir uçakta arama kurtarma faaliyetle­rine devam ediliyor. Göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına gönderen organizatö­rlerin kimlikleri­nin tespiti ve yakalanmas­ına yönelik araştırma başlatıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kurtarılan göçmenlerd­en bazıları, yakınla rını kaybettiği için gözyaşı döktü.
Kurtarılan göçmenlerd­en bazıları, yakınla rını kaybettiği için gözyaşı döktü.
 ??  ??
 ??  ?? &amp;e\KDn TORLAK 6ABA+
&amp;e\KDn TORLAK 6ABA+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye