Sabah

AFGANİSTAN’DA FETÖ OKULUNA BASKIN

Polis, hain örgüte ait liseyi basarak okulun yönetimini aldı. Okul Maarif Vakfı’na devrediliy­or

-

AFGANİSTAN’IN batısındak­i Herat kentinde FETÖ’nün kontrolünd­eki okula mahkeme kararıyla baskın düzenleyen polis, yönetimi teslim aldı. Okulun Türkiye Maarif Vakfı’na devir işlemleri başladı. Daha önce ülkenin kuzeyindek­i Cüzcan’da 2 okul ve 2 öğrenci yurdu vakfa verilmişti. 1 ’DE

CH\GD KARAA6LAN

Afganistan güvenlik güçleri, ülkenin batısındak­i Herat kentinde bulunan FETÖ’ye ait Herat Afgan Lisesi’ne baskın düzenleyip yönetimi devraldı. FETÖ mensupları­nın kışkırttığ­ı öğrenciler­in engellemey­e çalışmasın­a rağmen, güvenlik güçleri mahkeme kararıyla okula operasyon düzenledi ve Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) devir işlemleri başlatıldı. Toplam 35 öğretmen ve öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorguların­dan sonra serbest bırakıldı.

2006’da açılan okulun 2 binden fazla öğrencisi olduğu ancak lisenin FETÖ üssü olduğu ortaya çıkmasıyla öğrenci sayısı 350’ye kadar düştü. TMV Afganistan Ülke Direktörü Mucip Uludağ, ülkenin kuzeyindek­i Cüzcan vilayetind­e bulunan iki okul ve iki yurdu teslim aldıkların­ı söyledi. Uludağ Herat’taki okulun da teslim edilmesi için sürecin başlatıldı­ğını dile getirdi. TMV’den yapılan yazılı açıklamada da iki ülkenin eğtim bakanların­ca 26 Şubat 2018’de FETÖ iltisaklı 12 okulun devriyle ilgili anlaşma imzalandığ­ı ve 70 öğretmenin Afganistan’a gönderildi­ği açıklandı.

TMV’nin 13 ülkede anaokulund­an liseye kadar 94’ü FETÖ’den devir 137 okul ve 2 yükseköğre­tim kurumu bulunuyor. Buralarda 14 bin 36 öğrenci öğrenim görüyor.

 ??  ?? Afgan polisi Herat’taki FETÖ okuluna operasyon yaptı.
Afgan polisi Herat’taki FETÖ okuluna operasyon yaptı.
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye