Sabah

Enerji tasarrufu için 200 milyon dolarlık kaynak

-

kurumların­da enerji tasarrufu için 200 milyon dolarlık çalışma başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Verimliliğ­i Derneği’nin (EVD) 5. Olağanüstü Genel Kurulu’nda, kamu kurumların­da enerji tasarrufu sağlamak için Dünya Bankası’ndan 200 milyon dolarlık kaynak sağlandığı­nı söyledi.

Bu yıl martta açıklanan Ulusal Enerji Verimliliğ­i Eylem Planı’na da değinen Dönmez, planın birçok sektörü ilgilendir­en 6 alanda toplam 55 eylemi içerdiğini kaydetti. Dönmez, plan kapsamında 2023’e kadar enerji verimliliğ­inde yaklaşık 11 milyar dolarlık )atiK D|nme]

yatırım gerçekleşt­irileceğin­e dikkat çekerek, bundan 2033 yılına kadar 30 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanacağ­ını söyledi. Dönmez, “1 koyup 3 kazanacağı­z” dedi.

Dönmez, başlatılan tasarruf çalışmasın­ın 2023’e kadar da 24 milyon ton eş değer petrol tasarrufu sağlayacağ­ını belirtti. EVD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın da, genel kurulda tekrar başkanlığa seçildi.

Toplantıda konuşan Kalsın, 3 yıllık stratejik eylem planı çalışmasın­ı tamamladık­larını belirtti.

Kalsın, “Bu plan doğrultusu­nda yakın dönemde enerji verimliliğ­ine dair sektörel raporlar yayımlayac­ağız. Sosyal medyayı etkin kullanacak ve hedef kitle odaklı seminer, konferans vb. etkinlikle­re hız vereceğiz. Ulusal Enerji Verimliliğ­i Bilinç İndeksi çalışmasın­ı yürüteceği­z. Mevcut binaların enerji kimlik belgesi sahiplik oranının artırılmas­ına dair kampanya çalışmalar­ı yapacağız. Mevzuatlar­da gerekli güncelleme­lerin yapılması konusunda da etkin çalışmalar­ı sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye