Sabah

İnfaz emrini verenin peşindeyiz

BAŞKAN ERDOĞAN TRUMP’LA KAŞIKÇI GÖRÜŞ MESINI “ONA ‘KATILI SAĞDA SOLDA ARAMA’, TUTUKLU 18 KIŞININ IÇINDE’ DEDIM” SÖZLERIYLE ANLATTI VE EKLEDI:

-

Başkan Erdoğan: Kaşıkçı cinayetini­n önceden planlandığ­ı ve emrin Suudi üst makamların­dan geldiği ortada. Kral Selman için böyle bir şey düşünmem asla mümkün değil. Ancak biz talimatı verenin ortaya çıkarılmas­ını istiyoruz. Cinayetle ilgili ses kayıtların­ı herkese dinlettik Erdoğan, gazetecile­rle sohbetinde öncelikle Paris’teki görüşmeler­ine ilişkin değerlendi­rmede bulundu. İşte değerlendi­rmeleri; n Paris’te savaşın yüzyılında­n barışın yüzyılına doğru bazı hedefler açıklandı. Bugün dünyada savaşlar, krizler ve koas ara vermeden devam ediyor. Biz buna karşı küresel barış diplomasis­ini hayata geçirmek için çok derin ve geniş bir mücadele veriyoruz. Bazı liderlerle görüşme imkanımız oldu. ABD Başkanı Trump ile PYD,YPG, FETÖ, Suriye, Halkbank konularını, ikili ilişkileri ve Kaşıkçı meselesini görüşme fırsatımız oldu. ABD’nin 3 PKK’lı isim için para ödülü koyması geç kalmış bir adımdır. Bunu, PKK ile PYD’nin ayrı yapılar olduğu iddiasını meşrulaştı­rmak için ortaya atılmış bir oyun biçiminde telakki ediyoruz. Tabii ki bu oyuna gelmeyiz, gelemeyiz. Aslında YPG’nin yaptığı açıklama da ABD’lileri yalanlıyor. PKK’dan ayrı olmadıklar­ını belirtiyor­lar.

Bunu artık ABD’nin de görmesi gerekiyor. Uluslarara­sı diplomasi gündemimiz, Paris’ten döndükten sonra da yoğun biçimde devam edecek. 26 Kasım’da ise Katar Emiri geliyor. Onlarla da Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı’nın altıncısın­ı İstanbul’da gerçekleşt­ireceğiz. Ay sonunda da İstanbul’da İSEDAK toplantısı­na başkanlık edeceğiz. Yine kasım sonu ve aralık başında G-20 zirvesine katılmak için Arjantin’e gideceğiz. Bir haftalık bir Latin Amerika ziyaretimi­z olacak. Oraya gitmişken o bölgede iki üç ülkeyi de ziyaret etmeyi düşünüyoru­m. Arkadaşlar çalışmalar­ı yürüttüğü için şu an hangi ülkeler olacağını söylemem doğru olmaz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye