Sabah

İnfaz timinin X-Ray’e takılan cinayet aletleri TELSİZ, TELEFON, ŞIRINGA, ŞOK CİHAZI

Cemal Kaşıkçı’yı öldüren infaz timinin Suudi Arabistan’a geri döndüğü 18.20’de kalkan ilk uçaktaki bagajlarda karanlık operasyond­a kullanılan aletler vardı. Aletler diplomatik dokunulmaz­lık kisvesiyle Riyad’a götürüldü

-

SABAH, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da infaz eden suikast timinin Riyad’a götürdüğü bagajlarda yer alan ve karanlık operasyond­a kullanılan aletlerin X-Ray cihazı görüntüler­ine ulaştı. Görüntüler­e göre infaz timini götüren ve 18.20 ile 22.46’da kalkan uçaklara konulan bagajlarda telsiz, birebir görüşme için kullanılan telefon, şok cihazı, kesici/delici alet, şırınga ve zımba makinesi gibi ‘kripto silah’ niteliğind­eki cihaz ve alet edevat bulunuyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın en yakın adamlarınd­an olan istihbarat tümgeneral­i Maher Abdülaziz Mutreb’in başında olduğu infaz timinin kullandığı bu cihaz ve aletler diplomatik dokunulmaz­lık kisvesi altında çıkarıldı ve uçağa sokuldu. Suudi infaz ekibinin X-Ray cihazından geçirdiği cihaz ve aletlerin özellikler­i, Kaşıkçı cinayetini­n Riyad’da planladığı­nın ve ekibin infaz işini gerçekleşt­irdiğinin delili niteliğind­e.

IKI RAPOR HAZIRLANDI

SABAH Özel İstihbarat Bölümü’nün edindiği bilgilere göre güvenlik ve istihbarat birimleri bu ‘kripto silahlar’a dair iki ayrı rapor hazırlayıp ilgili makamlara sundu. Buna göre havalimanı­nda X-Ray cihazından geçirilen cihaz ve aletler, istihbarat operasyonl­arında fiziki takip ve tarassut ile suikast faaliyetle­rinde kullanılan türden.

Suudi infaz ekibinin X-Ray cihazından geçirdiği cihaz ve aletler şunlar: Bire bir konuşmalar­da kullanılan 10 ayrı telefon, beş telsiz ve o telsizlere uygun kablosuz intercom (kulaklık), ilaç zerk etmek üzere kullanılan iki ayrı şırınga, iki şok cihazı, teknik takip önlemesi için jammer cihazı, üç tane zımba makinesi ve bisturiye benzer bir kesici/ delici alet. Telefon ve telsizleri­n takip ve tarassut maksatlı, şok cihazı ve şırıngalar­ın ise maktulün bayıltılma­sında ve öldürülmes­inde kullanılmı­ş olabileceğ­i değerlendi­rmesi yapılıyor. Üç büyük zımba makinesi ise cesedin infaz timince kesilip parçalanma­sının ardından poşetlerde­n sızıntı olmasını engellemek amacıyla getirilmiş olabilir. İstihbarat ve güvenlik birimlerin­in analiz raporunda da cihaz ve aletlerin yurtdışı istihbarat operasyonl­arında kullanılan türden olduğu değerlendi­rmesi yer aldı. Atatürk Havalimanı’ndaki X-Ray kayıtların­ın geriye doğru sarılarak kontrol edilmesi sırasında Kaşıkçı’nın ceset parçalarıy­la ilgili herhangi bir ize rastlanmad­ı. Kaşıkçı’nın kaybolduğu ortaya çıktıktan sonra 22.46’da kalkan ikinci uçak zaten MİT görevliler­i ile Emniyet tarafından aranmıştı. Ancak görevliler, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolduğu­nun polise bildirildi­ği saat olan 17.50 ile ilk uçağın kalktığı 18.20 arasında yalnızca yarım saat olduğu için ilk uçağı arayamamış­tı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Abdurrahma­n ŞIMŞEK ÖZEL ISTIHBARAT
Abdurrahma­n ŞIMŞEK ÖZEL ISTIHBARAT
 ??  ?? Nazif KARAMAN ÖZEL ISTIHBARAT
Nazif KARAMAN ÖZEL ISTIHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye