Sabah

CHP kulisleri siyaset borsası gibi

-

CHP’de aday isimleri borsa gibi günden güne değil gün içinde bile değişebili­yor. Örneğin İstanbul Büyükşehir adaylığı için gün içinde bile farklı isimler öne çıkabiliyo­r. Sabah Akif Hamzaçebi’den söz edilirken, öğleden sonra Gürsel Tekin deniyor. Siyaset borsasında­ki son iki popüler isim ise İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener. CHP’nin durumu gerçekten garip, son günlerde yoğun konuşulan isimlere bakın. Ankara’da milliyetçi Mansur Yavaş, İstanbul’da biri eski milliyetçi İlhan Kesici ve “MILLI GöRüşçü” Abdüllatif Şener. Aralarında­n CHP’li yok. “CHP NEDEN BU HALE DüşTü?” diye soran var mı?

CHP’ye başvuran HDP’liler

İstanbul Sultanbeyl­i ve Esenler’de aday bulamayan CHP’nin Esenyurt’taki aday sayısı 20’yi geçmiş durumda. Ama daha ilginç olanı siyaset kulislerin­de konuşuluyo­r. HDP’li kimliğiyle bilinen çok sayıda isim belediye meclis üyeliği için CHP’ye başvurdu. Kulislerde konuşulan bu iddia doğruysa CHP-HDP ittifakını­n gizlenecek tarafı yok artık.

Esenyurt’a biçilmiş kaftan

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, aday olmayacağı­nı açıklasa da adı yoğun biçimde Esenyurt için geçiyor. Bunun nedeni de yukarıda sözünü ettiğimiz HDP ile ittifak. Kaftancıoğ­lu’na bu ittifak için “BIçILMIş KAFTAN” deniyor. Soldan geliyor, HDP ile ilişkisi iyi ve eş tarafından Esenyurt’ta ağırlığı olan Karslı... Ne kadar doğru bilemem, bir kısım CHP’li böyle bir beklenti içinde.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye