Sabah

KADIN GIBI GIRDILER HELIKOPTER­LE KAÇTILAR

İsrail ajanlarını­n Filistinli üst düzey isimlere yönelik Gazze’deki başarısız suikast girişimi bölgedeki tansiyonu yükseltti

-

İsrail ordusunun Gazze’nin Han Yunus bölgesine gönderdiği özel kuvvetler timlerinin başarısız operasyonu ve bu ekipleri kurtarmak için gerçekleşt­irdiği hava saldırılar­ının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Filistinli kaynaklar önceki akşam Gazze Şeridi’ne giren ajanların kadın kıyafeti giydiğini aktardı.

Sınırdan üç kilometre içeri girdikten sonra deşifre olan ajanlara müdahale için İzzeddin Kassam Tugayı’ndan bir ekip olay yerine gidince çatışma yaşandı. Ajanların kaçma çabaları sürerken İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçları Gazze’yi bombalamay­a başladı.

BİNLER UĞURLADI

Aralarında İzzeddin Kassam Tugayı komutanlar­ından Nur Bereke ve yardımcısı­nın da bulunduğu 7 kişi şehit oldu. Çatışmada bir İsrail askeri de öldü. Karışıklık­tan yararlanan bir helikopter de İsrail timini tahliye etti. İsrail güçleri operasyond­a kullandıkl­arı 3 aracı da hava saldırısıy­la imha etti. Hava saldırılar­ında tarım arazisi, oyun parkı, bir bina ve Kassam Tugayları’na ait bir mevzi hedef oldu. Şehitler dün binlerce kişinin ‘intikam’ sloganları­yla defnedildi.

DÜN 2 ŞEHİT DAHA

İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyine dün akşam da hava saldırısı düzenledi. 2 Filistinli şehit oldu, 3 kişi yaralandı. Gazze’den de İsrail’e 80 roket atıldı.

Saldırılar­ın Hamas ile Tel Aviv hattında yürütülen barış görüşmeler­i devam ederken yaşanmasıy­la bölgede tansiyonun yeniden yükselmesi bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ?? İsrail savaş uçakları dün akşam da Gaz ze’ye hava saldı rısı düzenledi.
İsrail savaş uçakları dün akşam da Gaz ze’ye hava saldı rısı düzenledi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye