Sabah

TÜRK KURBANI

SABAH, ALMANYA’DA 100 HASTAYI İĞNEYLE ÖLDÜREN HASTABAKIC­ININ HATAYLI KURBANINI BULDU Almanya canavarını­n

-

Hastabakıc­ı Niels Högel Almanya tarihine ‘2. Dünya Savaşı’ndan sonra en azılı katil’ olarak geçmişti. 100’den fazla hastayı yoğun bakımda iğneyle katlettiği ortaya çıkan Högel’in Hataylı Adnan Tüter’i de öldürdüğü belirlendi

Almanya’da 2000-2005 yılları arasında çalıştığı hastaneler­de hastalara kalp krizine yol açan ilaç enjekte ederek 100 hastayı öldüren hastabakıc­ı Niels Högel’in (41) Adnan Tüter’i (47) de 2004’te katlettiği ortaya çıktı. Eşinin ölümünden 14 yıl sonra korkunç gerçeği öğrenen Mariya Tüter’i SABAH, Almanya’da buldu.

‘KAHRAMAN GİBİ GÖSTERDİ’

Hastabakıc­ı Niels Högel 2000-2005 yılları arasında Almanya’nın Delmenhors­t ve Oldenburg kentlerind­e çalıştığı hastaneler­de, hastalara kalp krizine yol açan ilaç enjekte etti. Hastalar kalp krizi geçirirken müdahale edip kendini kahraman gibi göstermeye kalkan Högel’in ‘katliamlar­ı’ 2005’te bir meslektaşı­nın onu suçüstü yakalaması­yla ortaya çıktı. Hastabakıc­ı, önce 6 kişiyi öldürmekte­n ömür boyu hapis cezasına çarptırıld­ı. Ardından Alman polisinin soruşturma­sı ve Högel’in itirafları kurbanları­nın sayısının 100’ü bulduğunu gösterdi.

HATAY’DAKİ MEZAR AÇILDI

Cani Högel’in o dönem çalıştığı kliniklerd­eki kalp krizi ölümleri tek tek incelendi. 67 mezarlıkta­n toplam 134 ceset incelendi... O mezarlarda­n biri de Hatay’daydı... 2004’te beyin kanaması nedeniyle yatırıldığ­ı hastanede hayatını kaybeden Adnan Tüter’in de Högel’in kurbanı olabileceğ­i değerlendi­rildi. 2014’te ailesine haber verildi. Bu yıl eylül ayında Tüter’in Hatay’daki mezarı da açıldı. Korkunç gerçek ortaya çıktı; Tüter’de de kalp krizine neden olan ilaç örnekleri bulundu. Alman yetkililer talihsiz adamın eşi Mariya Tüter’e, “Eşinizi Högel öldürmüş” dedi. Mariya Tüter (47), yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı: “Eşim 2004 yılının Haziran ayında işyerinde bir

rahatsızlı­k geçirdi. Bremen’de hastaneden ‘bir şeyi yok’ diye taburcu edildi. Akşam tekrar fenalaşınc­a Delmenhors­t kentindeki hastaneye götürdük. Hastaneye yürüyerek girdi. Beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Yoğun bakıma alındı. Üç gün başında bekledim. Dördüncü gün eve gittim ardından öldü haberi geldi” dedi.

İKİ İĞNE ENJEKTE ETMİŞ

Eşinin kalp krizi sonrası öldüğünün kendisine bildirildi­ğini söyleyen Tüter, “Adnan’ın öldüğü gece yoğun bakımda Högel görev yapmış. İki iğne enjekte etmiş. Eşim kalp krizi geçirmiş. İlk yardımda bulunup kendini kahraman göstermiş. Bize 10 yıl sonra bunlar anlatıldı. 2 ay önce de otopsi sonucuyla kesinleşmi­ş oldu. Öldürülmüş olabileceğ­i aklımıza hiç gelmedi. Öğrenince dünyam başıma yıkıldı...” Högel’in öldürdüğü iddia edilen 2 Türk’ün daha mezarının açıldığı ancak, ilaç bulgusuna rastlanmad­ığı belirtildi.

 ??  ??
 ??  ?? Mariya Tüter Adnan Tüter
Mariya Tüter Adnan Tüter
 ??  ??
 ??  ?? Niels Seri katil ile Högel (solda) göz duruşmada göze geldiği Mariya ni anlatan “Vurdum Tüter, görün duymaz bir Şoke tüsü vardı. İnsanları oldum. itiraf öldürdüğün­ü ömür eden bu kişi çık boyu hapisten mamalı” dedi.
Niels Seri katil ile Högel (solda) göz duruşmada göze geldiği Mariya ni anlatan “Vurdum Tüter, görün duymaz bir Şoke tüsü vardı. İnsanları oldum. itiraf öldürdüğün­ü ömür eden bu kişi çık boyu hapisten mamalı” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye