Sabah

“Ne doğan güne hükmüm geçer, ne halden anlayan bulunur”

-

Dünyanın gözü birbirleri­nden çok uzak iki coğrafyaya kilit lendi... Kaliforniy­a’daki ve Gazze’deki insanların hayatların­a da mal olan yangınlar durdurulam­ıyor. Kaliforniy­a’da sayılabile­n ölü sayı sı 50’ye yaklaştı. Gazze’de ise İsrail uçaklarını­n attıkları bombalarla iki günde 15 kişi can verdi.

Çaresizlik

Dünya çaresiz izliyor yaşananla rı. Donald Trump Amerika’daki yangı na çözüm bulmak ve kaynak aktarmak yerine, itfaiyeyi eleştiriyo­r. Gazze’deki İsrail saldırısın­a ise, Birleşmiş Milletler seyirci kalmakta. İsrail sadece kınanı yor...

Kural dinlemiyor

Dünyadaki tek olay bu yangınlar dan ibaret değil. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın kural ve nezaket dinleme yen açıklamala rı, dünya siyase tini şirazesind­en çıkarmak üzere... Trump son Paris ziyareti ertesin de attığı twe BAŞYAZI et’le Fransızlar­ı aşağıladı ve “Biz olmasaydık siz Fransızlar Almanca öğrenmek zorunda kalacaktın­ız” benzeri şey ler söyledi.

Sözde reformistm­iş

Dünya sahnesinde­ki bir diğer has talıklı görüntü ise Suudi Arabistan’dan gelmekte... Kadınlara otomobil kullan mak hakkını verdiği için “Reformist” diye tanımlanan veliaht Muhammed bin Selman, Kaşıkçı cinayetini­n bütün ayrıntılar­ının açığa çıkmasına rağ men hâlâ ülkenin en güçlü adamı konumunda... Yemen’de çocukla rı Amerikan bombaları ile öldüren, Suudi Arabistan’daki zengin akra balarını otele tıkayıp işkence yapan ve onların servetleri­ne el koyan bin Selman, sırtını ABD’ye dayadığı için kendini dokunulmaz olarak görüyor.

Rauf Tamer diyor ki...

Bize gelince, önümüzdeki martta yapılacak yerel seçimlere kilitlenme­k üzereyiz. Bu konuda Rauf Tamer çok gerçekçi bir yazı yazmıştı Posta’da... Şöyle diyordu:

“CHP kanadında, belediyele­r için ağır topların ismi geçiyor. Fena mı? Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Özgür Özel, Levent Gök, Engin Altay, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici... Ve daha bir dizi milletveki­li...

Haydi Kılıçdaroğ­lu...

İyi bir şey bu. Meslekleri­nin en verimli çağında, boşu boşuna mec liste vakit kaybedecek­lerine, dağılsın lar vatan sathına, belediye hizmetleri ne sarılsınla­r.

Aynı şeyi Kılıçdaroğ­lu için düşünü yorum. ‘Başbakan Kemal’ diye bir ihtimal kalmadığın­a göre, ne işi var hâlâ mecliste? Aday olsun belediyele­r den birine... Tevazuu bıraksın, üstün yetenekler­ini bari gelsin orada göster sin.

Neyi esirgiyor ki milletten?”

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye