Sabah

FETÖ operasyonl­arı: 31 ILDE 111 GÖZALTI

-

FETÖ’NÜN darbe girişi mine ilişkin açılan 289 dava nın bugüne kadar tamamlanan 220’sinde bin 809’u ömür boyu hapis cezası olmak üzere darbeci 2 bin 724 sanık hapis cezasına mah kum edildi. Ağır müebbet n Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Muğla, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Erzincan ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak yürütülen operasyond­a haklarında gözalt kararı çıkartılan 10’u muvazzaf 24 askerden 19’u yakalandı. n Malatya merkezli olmak üzere Elazığ ve Konya’da 9 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlard­a aralarında bir avukatın da olduğu 5 şüpheli gözaltına alındı. n Çanakkale’deki TSK’nın “kripto mahrem yapılanmas­ı”na yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 22 şüpheliden astsubay H.H, Samsun’da görevli olduğu Esentepe Kışlasında gözaltına alındı. n Adıyaman’da, ByLock’çu 7 şüpheli gözaltına alındı. n Samsun merkezli operasyond­a Samsun’un Çarşamba ilçesi ile İstanbul ve hapis cezası alanlar arasın da eski 57 general, 527 subay, 108 astsubay, 39 uzman çavuş, b ir emniyet müdürü, 2 polis, 4 mühendis ve 17 sivil bulu nuyor. 23’ü Ankara, 10’u İstanbul olmak üzere 69 dava halen devam ediyor. Ankara’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonl­arda 7 ByLock’çu gözaltına alındı.

n Konya’da FETÖ üyelerinin katalog evliliği yapmasını sağlayan izdivaç ünitesinde görevli oldukları tespit edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 kadından 12’si Konya merkezli 9 ildeki operasyonl­arla yakalandı. Zanlıların örgüt üyesi çiftleri otellerde buluşturdu­kları ortaya çıktı.

n Adana’da “emniyet mahrem yapılanmas­ı” içerisinde oldukları, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle bağlarını koparmadık­ları ve örgüt faaliyetle­rine devam ettikleri belirlenen ve etkin pişmanlıkt­an yararlanan mahrem imamların beyanlarıy­la deşifre edilen 34 eski polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, Hatay, Mersin ve Ankara’da düzenlen operasyonl­arla daha önce meslekleri­nden ihraç edilen polislerde­n 29’u yakalandı. 5’i ise halen aranıyor.

n Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı FETÖ soruşturma­sı kapsamında ByLock kullanıcıs­ı 1’i emekli tuğamiral 16 kişi hakkında gözaltı kararı

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye