Sabah

MAN ADASI İFTİRASINA DÖRDÜNCÜ TAZMİNAT Kılıçdaroğ­lu 828 bin lira TAZMINAT ÖDEYECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik Man Adası iftirasıyl­a ilgili hakkında açılan dördüncü davada 130 bin lira daha tazminat ödemeye mahkûm oldu. Kılıçdaroğ­lu’nun ödeyeceği tazminat toplam 828 bin liraya ulaştı

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun partisinin grup toplantısı­nda Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik Man Adası’na para transferi yaptıkları iftirası ile ilgili davalarda ardı ardına tazminat kararı çıkıyor.

KARAR DURUŞMASI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Man Adası iftirası ile ilgili Kılıçdaroğ­lu’na açtığı 500 bin liralık manevi tazminat davasının karar duruşması dün İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız ve Kılıçdaroğ­lu’nun avukatı Çağlar Çağlayan katıldı. Taraf avukatları­nın söz almasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Kılıçdaroğ­lu’nun ‘Man Adası’ iddiaları nedeniyle 13 Şubat’tan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a 130 bin lira ödemesine karar verdi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve yakınların­ın, partisinin grup toplantısı­ndaki yaptığı konuşmalar nedeniyle ilk olarak Kılıçdaroğ­lu’na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davasında, Kılıçdaroğ­lu Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve yakınların­a toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Aynı iftira ile ilgili bir diğer davada ise Kılıçdaroğ­lu’nun, 142 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilmişti. Üçüncü tazminat davasında ise Kılıçdaroğ­lu hakkında 359 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmi­şti. Böylece Kılıçdaroğ­lu, İstanbul’da açılan 4 farklı tazminat davasında, toplamda 828 bin lira tazminata mahkum edilmiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal medyadan tehdit eden ve terör örgütü propaganda­sı yapan Ahmet Çelik’e 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasın­da Erdoğan’ın avukatı, tutuklu sanık Çelik’in, 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde­n bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın­da kullandığı ifadelerle üzerine atılı suçu işlediğini­n sabit olduğunu kaydetti.

Çelik ise, 5 Haziran 2015’te yapılan HDP Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamadan sonra söz konusu paylaşımı 6 Haziran 2015’te yaptığını söyledi. Paylaşımla­rının örgüt propaganda­sı yapma amacı taşımadığı­nı ve HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajını geçmesini istediğini beyan ettiğini savunan Çelik, mahkeme heyetinden tahliyesi ve beraatini istedi.

Sanık Çelik’in daha önce de “örgüt propaganda­sı” yaptığının tespit edildiğini belirten mahkeme heyeti, sanığın 2011’deki paylaşımla­rından ötürü 2 yıl 1 ay, 2014 ve 2015’teki paylaşımla­rından dolayı da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıld­ığını açıkladı. Çelik’in Erdoğan’a yönelik “sair tehdit” suçunu oluşturan sözleriyle ilgili de sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesin­e hükmeden mahkeme, Çelik’i toplamda 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

 ??  ??
 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye