Sabah

Desperate Housewives*

*Umutsuz ev kadınları

- dilek.gungor#sabah.com.tr

ABD’de ABC kana lında yayım lanan bir dizi vardı ya hani... Orijinal

adı ‘Desperate HouseZives’. Türkçesi ‘Umutsuz ev kadınla

rı’. Dizideki kadınların hepsi isyankâr, hepsi mutsuz, hepsi kocala rından ayrıl mıştı. Ben son günlerde bu ikiliyi de o dizi de oynayan kadınların ruh haline benzeti yorum.

Kimden mi bahsediyor­um?

Aslı Aydıntaşba­ş ve Cansu Çamlıbel’den...

Aydıntaşba­ş’ı tanı mam ama yaşadığı ülke ye nefretini her fırsat ta nasıl kustuğunu, FETÖ ve PKK’ya sosyal medya dan attığı destekleri, dışa rıdaki Türkiye şikâyetler­i ni, Erdoğan’ın gitmesi için yabancı siyasetçil­ere yal varışların­ı iyi bilirim. Peki ya Cansu? Onu Ankara’dan tanı rım. Fakat Washington’a gidince insanla ra bir şeyler oluyor. Havasından mı suyun dan mı bilemiyoru­m. Bir anda kendilerin­i ABD’nin ‘derin’liklerin de buluveriyo­rlar, Türk düşmanı çevrelerin sözcüsü kesiliyorl­ar.

Biliyorsun­uz, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile Halkbank konusunda görüştüğü nü belirtip birtakım mesaj lar verdi. Açıklamala­rı da sürecin gayet olum lu bir şekilde sürdüğüne işaret ediyordu. Sonra bir anda Cansu klavyenin başına geçti. Bir söylenti ye dayanan haberi orta ya attı. Haberde ABD’de Halkbank aleyhine bir iddianame hazırlandı­ğı söyleniyor­du. İkilinin sosyal medyadaki pas laşmaların­ı bir görseniz...

Önceki gün ABD’li yetkilinin “açılmış dava yok” açıklama larından sonra baktım, bunlar dan ses yok.

Eee ne oldu derseniz...

Bu “Desperate Housewives” arkadaşlar­ın Halkbank iddiaları ve işi köpürt meleri bir hafta da halka açık banka nın hisselerin­i yüzde 3 eritti. Piyasa değe rini 300 milyon TL’ye yakın düşürdü.

Anlaşılan, iştahla Halkbank için iddianame bekliyorla­r. Yaptıkları ne biliyor musunuz?

Sanki bankanın kanıt lanmamış bir suçu varmış da bu yüzden ceza gele cekmiş havası yaratmak. Halbuki, ABD Hazinesi bünyesinde­ki OFAC Halkbank’ın İran ticareti ne ilişkin bilgi ve belgeleri ni alıp inceledi ama cezai yaptırım delili bulamadı.

OFAC’ın resmi incele mesinden bir şey çıkacağı nı sanmıyorum. Fakat bu haberleri kim veya kimler yaptırıyor­sa belli ki, başka bir kurgu peşindeler.

Piyasayı sürekli mani püle ederek kimin, ne kazanç sağladığın­ı da iyi incelemek gerek!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye