Sabah

Veliaht Muhammed bin Selman ne kadar kolay aklandı

-

Suudi savcının Kaşıkçı cinaye ti ile ilgili olarak beş kişinin ida mını isterken, bu arada Veliaht Muhammed bin Selman’ı aklaması na herhalde en fazla Muhammed bin Selman gülmüştür.

Muhammed bin Selman gülmüştür

Bu arada şunu da söyle meliyiz... Veliaht Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı cinayetini­n azmet tireni olduğu na dair bizim de elimizde somut kanıtlar yok... BAŞYAZI Ancak bu ülke de yakın geçmişte yaşananlar gözden geçirildiğ­inde, bu adamın izni ve habe ri olmadan kimsenin devlet güçleri ni harekete geçirip iki jetle İstanbul’a vurucu timleri göndermesi ve muhalif bir gazeteciyi öldürtmesi mümkün değil gibi görünüyor.

Kolaycı bir hukuk

Önce bu cinayeti reddedip, sonra kabullenen ve şimdi de Kaşıkçı’nın ölü müyle ilgili suçlanan 11 kişiden 5’i için idam cezası isteyen Suudi Arabistan’ın veliahda bağımlı yönetimi, hukuk ve adalet kavramları­nı yerle bir etmiştir. Kaşıkçı cinayetind­e Suudilerin izledi ği yol Amerika’da geçerli olabilseyd­i, mesela Kennedy cinayeti ertesinde kim bilir kaç kişi idam edilirdi...

Yerel işbirlikçi?

Gelelim Suudi savcının dün yaptı ğı açıklamala­ra... Savcının verdiği bil giye göre, Suudi Arabistan Veliahdı Muhammed bin Selman’ın yakın danış manları Suud el Kahtani’ye, Cemal Kaşıkçı’yı ülkeye döndürme emri veril di. Ülkeye dönmesi sağlanamay­ın ca öldürüldü. Ölüm emrini, İstanbul’a gönderilen ekibin başı verdi. Suudi savcı, “Kaşıkçı’nın cesedini tes lim alan yerel işbirlikçi­nin görün tüsüne ulaştık” derken, cesedin dışa rıda bir yerlere gömüldüğün­ü belirtti. Savcıya göre Kaşıkçı öldürücü dozda ilaç ve boğuşma sebebiyle yaşamını yitirdi.

Çavuşoğlu’nun tepkisi

Suudi Arabistan savcısı nın açıklamala­rına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun seslendird­iği tepki, bizim düşünceler­imizi de yansıtıyor. Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’dan gelen son açıklamala­ra ilişkin olarak “Tatmin edici bulmadık. Cinayet önceden planlandı. Henüz cevap lanmamış bir soru var. Hunharca öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın cese di nerede?” dedi.

 ??  ?? 0HKPHW BARLAS
0HKPHW BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye