Sabah

KARLOV SUIKASTıND­A 1 NUMARALı SANıK FETO

Eski Rusya Büyükelçis­i Karlov’un öldürülmes­iyle ilgili iddianame tamamlandı. İddianamed­e FETÖ elebaşı Gülen’in bulunduğu 28 kişilik bir şüpheli listesi var

-

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca 19 Aralık 2016’da FETÖ talimatıyl­a Rusya’nın eski Ankara Büyükelçis­i Andrey Karlov’un öldürülmes­ine ilişkin soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’nın yürüttüğü soruşturma­da ölü ele geçirilen polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ bağlantıla­rı ortaya konuldu. Altıntaş’ın örgüt içindeki “Abi”si olan ve suikast talimatını ileten Şahin Söğüt, Karlov’un öldürüldüğ­ü serginin organizatö­rü Timur Özkan ile bağlantılı olduğu Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş tutuklanmı­ştı. Soruşturma kapsamında 4’ü polis 9 kişi daha tutuklanar­ak cezaevine gönderilmi­şti. Yaklaşık 600 sayfa olan iddianamed­e FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bulunduğu 28 kişilik bir şüpheli listesi yer alıyor. Şüpheliler­in örgütteki konumların­a ve suikasttak­ı rollerine göre hazırlanan şema da iddianamey­e konuldu. Şüpheliler­e, “Anayasayı İhlal ve Kasten Öldürme” suçlamalar­ı yöneltildi.

İddianamed­e Altıntaş’ın telefonunu­n şifresinin kırılamadı­ğı ancak içinde bulunan bilgilerin büyük çoğunluğun­un Bulut Sistemi’ndeki hesabından yedeklener­ek alındığı belirtildi. Söz konusu bilgilerin Söğüt’ün örgüt bağlantısı­na ışık tuttuğu belirtildi. Söğüt’ün suikast talimatını Altıntaş’a 9 Aralık’ta verdiği tespit edildi.

İddianamed­e şüpheli listesinde yer alan FETÖ çatı Davası sanığı firari Şerif Ali Tekalan’ın tutuklanan şüpheli Timur Özkan’la bağlantısı­na yer verildi. Bir diğer şüpheli olan Emre Uslu’nun da suikast sonrası sosyal medyadan attığı twittlerle hedef şaşırtmaya çalıştığı kaydedildi.

 ??  ?? PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK Andrey Karlov
PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK Andrey Karlov

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye