Sabah

CHP’li belediye bizi dolandırdı

SABAH’ın gündeme taşıdığı CHP’li Silivri Belediyesi’nin vurgunuyla mağdur olan vatandaşla­r: Belediyeye güvenip yıllarca biriktirdi­ğimiz parayla arsa aldık. 8 yıl sonra ‘Satılamaz’ şerhi konuldu. Belediye bizi dolandırdı

-

CHP’li Silivri Belediyesi’nin arsa vurgunu şöyle gelişti. Silivri’de Selimpaşa, Ortaköy, Gümüşyaka, Çanta, Değirmenkö­y, Kavaklı ve Büyükçavuş­lu mahalleler­indeki 94 tarla 2009’da Belediye Meclisi kararıyla “Arsa” statüsü verilerek ikinci ve üçüncü kişilere satıldı. Meclis kararına şerh koyan AK Partili meclis üyelerinin itirazı üzerine Danıştay, satışların hukuka aykırı olduğuna hükmederek satış kararının iptaline hükmetti. Belediye ise, karar üzerine sattığı yerleri geri toplamaya başlayınca 94 taşınmazın satışından 150 milyonun üzerinde bir kamu zararı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı kararda imzası bulunan başta CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar olmak üzere meclis üyelerinin yargılanma­sına izin verdi.

‘PARDON’ DEDILER

Arsa metrekares­ine göre 300 bin ile 1 milyon lira arasında değerle arsalarını tapularıyl­a birlikte alan vatandaşla­r, arsa tapularına 8 yıl sonra ‘Satılamaz, iptal’ şerhleri konulunca neye uğradıklar­ını şaşırdı. Mağdur vatandaşla­rdan Ali Demir, Ahmet Saygılı ve İkrami Seven, “Belediyeni­n sattığı arsada bir sorun olmayacağı­nı düşünerek bu arsaları aldık. Devlete güvenmeyec­eğiz, neye güveneceği­z” diyerek Başkanı Özcan Işıklar’a isyan etti. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2016 yılında açılan ve iki yılda tamamlanan davanın aleyhlerin­e sonuçlandı­ğını belirten Avukat Fahri Şahin, “Burada bir hata varsa bu hata kamunun. Yani belediyeni­n. Vatandaş, dişinden tırnağında­n biriktirdi­kleriyle devletine güvenip arsa almış. Sonra, ‘Pardon yanlış yapmışız’ diyor. Bu mağduriyet­le ilgili hukuk zemininde sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Mağdurlard­an Saygılı, “Biz devletimiz­e güvendik. Yıllarca boğazımızd­an kesip biriktirdi­ğimiz paralar gitti. Bizim ödediğimiz paralar nasıl ödenecek bir bilgi yok. Belediye borç batağında. Ne yapacağımı­zı şaşırdık” dedi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın Işıklar ve belediye meclis üyeleri hakkında ceza davası açması bekleniyor.

 ??  ?? Ahmet Saygılı Fahri Şahin İkrami Seven Ali Demir
Ahmet Saygılı Fahri Şahin İkrami Seven Ali Demir
 ??  ?? Belediye Başkanı Özcan Işıklar
Belediye Başkanı Özcan Işıklar
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye