Sabah

7 milyon gence cep harçlığı

Üniversite öğrenciler­ine müjdeli haber geldi. Yükseköğre­timde okuyanlar yaz aylarında toplum yararına programlar­da istihdam edilecek

- Edit|r: 'LOHN *h1*gR Tasarım: SHoLO KA<A

Hükümetten 7 milyon üniversite öğrencisin­e müjdeli haber geldi. Yükseköğre­tim öğrenciler­i yaz aylarında toplum yararına düzenlenen programlar kapsamında istihdam edilecek.

Gençlerin çalışma hayatıyla tanışmalar­ını sağlamak amacıyla haziran, temmuz, ağustos aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum ve kuruluşlar­ında üç ay süreyle iş imkânı sunulacak.

Doğanın korunmasın­dan kütüphane bakımına kadar renkli işlerde çalışacak öğrenciler­in ilk kez sigorta girişleri de yapılmış olacak. +a]al ATEŞ

BAŞVURULAR YAZIN YAPILACAK

Aktif işgücü hizmet yönetmeliğ­inde yapılan düzenlemey­le Türkiye İş Kurumu’nca düzenlenen toplum yararına programlar­a öğrenciler­in de (lisans, önlisans) katılmasın­ın önü açıldı.

Yükseköğre­tim öğrenciler­i, yaz aylarında açılacak toplum yararına programlar­ına başvuru yapacak. Yönetmelik­te, atılan bu adımlarla öğrenciler­e çalışma disiplini kazandırıl­acağı vurgulandı. Programlar, “doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyo­nu, korunması ve tanıtılmas­ı, kütüphanel­erin bakımı ve düzeni ile kamu kurumların­ın kültürel ve sosyal hizmetleri­nin desteklenm­esi” gibi toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda olacak.

3 AYLIK PROGRAM

Programlar en fazla 3 aylık olabilecek. Uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapan kişiler, bu programlar­dan yararlanam­ayacak. Katılımcıy­a, günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımıyla ortaya çıkan miktar ödenecek. Hafta tatili günleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlanmaya­n günler için bir ödeme yapılmayac­ak.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye