Sabah

Avrupa’nın Türkler’e ihtiyacı var

Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Türkiye çok güçlü bir ülke. Avrupa’nın Türkler’e ihtiyacı var” dedi. Polat Holding patronu Adnan Polat da Macaristan’da 400 milyon euroluk proje yapacaklar­ını söyledi

- Seda.tabak@sabah.com.tr (GLW|r: Barış ERGİN - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Polat Holding, yatırım rotasını Macaristan’a çevirdi. Macaristan’da düzenlenen Gül Baba Türbesi açılışında konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Türkiye yapı olarak çok güçlü bir ülke. Türkiye ile elimizden geldiği kadar işbirliği yapmamız Avrupa’nın menfaatine. Türkiye ve Avrupa arasında stratejik işbirliği olması gerekiyor. Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var” dedi.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da 3-4 yıl içinde yenilenebi­lir enerji ve gayrimenku­l yatırımı yapacaklar­ını söyledi. Başkent Budapeşte’de arsa alacakları­nı belirten Polat, “Karma veya sadece işyeri ve rezidans olan projeler yapacağız. Toplamda 400 milyon euroluk bir gayrimenku­l yatırımı planlıyoru­z” diye konuştu. Polat, “Macaristan ile ticaret hacmimiz 2 milyar dolardan, 3 milyar dolara çıktı. Hedefimiz 6 milyar dolar. Buradaki Türk yatırımlar­ı da 80 milyon eurodan 1.5 milyar euroya çıktı” diye konuştu.

Aynı zamanda Gül Baba Vakfı Başkanı olan Adnan Polat, Gül Baba Türbesi’nin yenilenme çalışmalar­ıyla ilgili şunları söyledi: “Türbe, toplamda 10 milyon euroluk yatırımla yenilendi. Macaristan’ın başka yerlerinde 600’e yakın Osmanlı eserinin restorasyo­nu için çalışacağı­z. Gül Baba ile ilgili güzel fikirler var. Gül Baba kitabı yaptıracağ­ız. Sonraki sene TV dizileri yapmayı da düşünüyoru­z.”

TÜRKIYE ILK 10 ARASINA GIRECEK

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Türkiye yapı olarak çok güçlü bir ülke. Cumhurbaşk­anı Erdo ğan’ın yakın gelecekte Türkiye’nin en iyi 10 eko nomi içinde olacağı fikrine katılıyoru­m” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Seda TABAK
BUDAPEŞTE
Seda TABAK BUDAPEŞTE

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye