Sabah

Binler Kaşıkçı için SAF TUTTU

Gazeteci Kaşıkçı için dünyanın dört bir yanında binlerce kişi gıyabi cenaze namazı kıldı. Türkiye’nin ‘uluslarara­sı soruşturma’ çağrısına ise destek açıklamala­rı geldi

- (dit|r: SHloXN ERE1 Tasarım: Ulaş ELMALI

Hakları İzleme Örgütü Washington Direktörü Sarah Margon, Washington Post gazetesine bir makale yazdı. Makalede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kaşıkçı cinaye ti konusunda ulus lararası soruştur ma çağrısına ilişkin, “Adaletin sağlanma sı için bir adım atı lacaksa, Türkiye’nin çağrısı bu yolun öncüsü olmalı”

denildi.

SSA%A+

uudi Arabistan Başkonsolo­sluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için dün dünyanın dört bir yanında gıyabi cenaze namazları kılındı. Namazların kılındığı yerler arasında Mekke’deki Mescid-i Haram, Medine’deki Mescid-i Nebevi, İstanbul’daki Fatih Camisi, Ankara’daki Kocatepe Camisi, Endonezya’daki Ebu Bekir Sıddık Camisi vardı. Mescid-i Nebevi’de kılınan gıyabi cenaze namazına oğlu Salah Kaşıkçı da katıldı. Ayrıca Londra ve Paris’te de namazlar kılındı.

İstanbul’daki cuma namazının ardından Fatih Camisi bahçesinde bir araya gelen binlerce kişi, Kaşıkçı için dua etti. Ardından kılınan gıyabi cenaze namazına, Kaşıkçı’nın dünyanın birçok ülkesinden gelen gazeteci dostları, milletveki­lleri, Arap siyasetçil­er ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Kaşıkçı’nın şehit olduğunu belirterek “Ortada cenaze yokken cenaze namazı kılmak alışıldık bir durum değildir. Bu cinayeti işleyenler­in her zaman suratına çarpılacak olan bir durumdur” dedi.

‘İNSANLIK BOĞULDU’

Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı ise “Kaşıkçı bir grubun, bir örgütün veya bir cemiyetin mensubu değildi, Cemal sadece bir gazetecidi­r. Bundan dolay dünyadaki bütün gazetecile­rin başı sağ olsun. Cemal ‘ben boğuluyoru­m’ diyordu. Sadece Cemal boğulmadı bütün insanlık boğuldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye