Sabah

Hava Kuvvetleri’nde 10’uncu dalga 86 GÖZALTI FETÖ TEMİZLİĞİ:

-

HAVA Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki FETÖ yapılanmas­ına yönelik operasyond­a 4’ü teğmen, 96’sı astsubay olmak üzere 100’ü asker, 88’i mahrem imam olmak üzere 188 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ’cü mahrem imamların darbe girişimini Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’dan Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen örgütün “Hava Kuvvetleri imamı” Kemal Batmaz’ın emri altında çalıştığı belirlendi. Ayrıca ABD Büyükelçil­iğine yönelik silahlı saldırı soruşturma­sı kapsamında tutuklanan FETÖ’cü

Ersin Bayram’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı mahrem sorumlular­ından olduğu ve kendisiyle irtibatı tespit edilen 1’i tutuklu, 9 kişinin mahrem sorumlusu olarak aynı dosyadaki hedef şahıslar arasında olduğu tespit edildi.

475 TELEFON İNCELENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen soruşturma sürecinde Ankara Emniyet Müdürlüğü ve MİT tarafından FETÖ’nün TSK’daki ByLock’u olan ‘ankesörlü arama’ yöntemi ve itirafçı ifadeleri ile nokta tespitler yapıldı. 475 büfe, ankesör, lokanta telefonunu­n incelenmes­i ile Hava Kuvvetleri’ndeki kripto hücrelerin deşifresi sağlandı. Burada görevli askerlerin FETÖ’ nün mahrem imamlarıyl­a periyodik ve SABAH 12 CMYK ardışık arama sistemiyle haberleşti­kleri tespit edildi. Söz konusu hedefler teknik ve fiziki takibe alındı. MAHREMLERİ­N 13’Ü KAMUDA... Çalışmalar neticesind­e 84’ü mahrem sorumlu, 4’ü Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda görevli ve görevinden ihraç edilen personel olmak üzere 88 sivil mahrem imam tespit edildi. Bunların irtibatta olduğu 4’ü teğmen, 96’sı astsubay 100 rütbeli olmak üzere toplamda 188 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün önceki gün Ankara merkezli 25 ilde düzenlediğ­i operasyon kapsamında şimdiye kadar 60’ı eski asker, 86 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan sivil imamlardan 13’ünün kamuda değişik kurumlarda aktif olarak çalıştığı tespit edildi. Hava Kuvvetleri’nde son operasyonl­a birlikte düzenlenen 10 operasyond­a toplam 483 FETÖ’cü askere gözaltı işlemi yapıldı. Bunlardan 74’ü itirafçı oldu. Son operasyonl­a birlikte Hava Kuvvetleri’nde tespitli FETÖ’cü subay kalmadığı, astsubay rütbesinde temizliğin başladığı öğrenildi. KAVALA’NIN Gezi ekibine düzenlenen operasyon kapsamında şu ana kadar Boğaziçi Üniversite­si Matematik Öğretmeni Betül Tanbay Tüten, Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Ali Hakan Altınay, Anadolu Kültür A.Ş. Depo Program Koordinatö­rü Asena Günal, Anadolu Kültür A.Ş. Genel Koordinatö­rü Meltem Aslan Çelikkan, İstanbul Bilgi Üniversite­si Uluslarara­sı Hukuk ve İnsan Hakları Aktivisti, Akademisye­n Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğit

Ali Ekmekçi, Anadolu Kültür A.Ş. Danışmanı Çiğdem Mater Utku, Sivil Toplum Geliştirme Derneği İletişim Koordinatö­rü Hande Özhabeş, İstanbul Bilgi Üniversite­si STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu, Anadolu KültürSivi­l Kenan KIRAN / SA%A+

MİT TIR’larının durdurulma­sı ile ilgili soruşturma­da eski Jandarma Kriminal Daire Başkanı emekli Albay Burhanetti­n Cihangiroğ­lu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’ınca hazırlanan iddianame tamamlandı. İşte iddianamad­eki detaylar:

Cihangirli­oğlu’nun FETÖ’nün TSK yapılanmas­ında yer alan askerlerde­n sorumlu sivil imamların kullandığı Ankara’daki büfe, market gibi yerlerdeki sabit hatlar ile ankesörlü telefonlar­dan 3 bin 284 kez arandı.

1982’de teğmen rütbesiyle mezun olduktan

QQsonra 1990’da ‘uzman’ olarak Kriminal Daire’ye giren Cihangirli­oğlu örgüt tarafından daire başkanlığı­na kadar yükseltild­i. Yılmaz olan soyismini Cihangirli­oğlu olarak değiştiren darbeci başkan MİT TIR’larının durdurulma­sından bir hafta önce arandı.

Cihangiroğ­lu’nun bizzat iştirak ettiği 19 Ocak 2014’te Adana Ceyhan’da durdurulan MİT TIR’ları kumpasının talimatını görev yaptığı Ankara’daki bir sabit hattan aranarak aldığı ortaya çıktı.

Cihangirli­oğlu 2014’te emekliye ayrılana kadar Daire Başkanlığı görevini sürdürdü.

QQ

 ??  ?? Kemal Batmaz
Kemal Batmaz
 ??  ??
 ??  ?? Erkam ÇOBAN
Erkam ÇOBAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye