Sabah

Kaşıkçı ile FETÖ’yü ilişkilend­irmek şeytanın bile aklına gelmezdi

-

Adam toplumun kabul etmeyece ği çok ayıp bir davranışta bulunmuş. “Neden böyle yaptın” diye hesap soranlara da “Şeytana uydum” diye cevap veriyormuş ki, ortalık aydınlanmı­ş ve şeytan inmiş yere... Adama şöyle bir bakmış şey tan ve “Bu yaptığını ben 40 yıl düşün sem böyle yapmak aklıma gelmezdi. Utanmıyor musun ayıbını bana yükle meye” demiş.

Kaşıkçı ve Gülen

Bazen bu çeşit şey tanın aklına gelmeye cek durumları insanlar ve özellikle de medya senaryolaş­tırabili yor... Buna son örnek Amerikan NBC kana lının Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Fetullah Gülen arasında kur duğu ilişki senar yosu değil midir? Buna göre Trump, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı nedeniyle BAŞYAZI Suudi Arabistan ve veliaht prens Muhammed bin Selman üze rinde kurduğu baskıyı kaldırması karşılığın­da Fetullah Gülen’i iade etmeyi planlıyorm­uş.

Keşke olabilse

Eğer Türkiye şeytanın bile aklına gel meyecek bu senaryoyu sahneye koyduy sa ve Fetullah Gülen’in Türkiye’ye teslimi ni bastırmak için Kaşıkçı cinayeti aracılığı ile Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman’a ve Trump’a baskı yapıyorsa, bu planı yapana sadece “Aferin, amma da ustaca bir oyun kurmuşsun” denilmez mi?

Yalanlamal­ar

Ne var ki bu senaryoyu önce Amerika yalanladı. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Kaşıkçı’nın öldürülmes­i ile Gülen’in durumunun bağlantılı konular olmadığını söyledi; söz konusu haber hakkında Beyaz Saray’la görüştüğün­ü ve “Beyaz Saray’ın bu konuda Türkiye ile herhangi bir görüşme yapmadığın­ı” belirtti. Reuters’a isim vermeden konuşan üst düzey bir Türk yetkili de iddiayı yalanlamış ve “Türkiye hiçbir noktada, Gülen’in iadesi karşılı ğında Kaşıkçı soruşturma­sını engelle meyi önermemişt­ir” demiş.

Suudiler mutlu

Ama bu senaryo tabii ki Suudi veliah dı Kaşıkçı cinayetind­en arındırmay­ı amaç layanların hoşuna gitmiştir. Nitekim Suudi siyasi yorumcular­ından Abdülrahma­n el Raşid, Twitter hesabından yaptığı yorumda “Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı’nın kanı üzerinden pazarlık yaptığında­n hiç şüphe duymadım” demiş...

FETÖ’nün kaderi

Muhammed bin Selman’ın Trump yöne timi tarafından korunduğu kesindir. Ancak bu adamın Suudi Arabistan’daki her karan lık işte parmağının bulunduğu bilinirken, Trump bu adamı nasıl koruyacakt­ır? Buna karşı Fetullah Gülen’in Türkiye’de yaptı ğı yasadışı işler belgelenmi­şken, bu ada mın ABD’de ikameti ne kadar süre ile daha devam edebilir? Bazı uzmanlara göre bir CIA ürünü olan Gülen sorununa çözümü de CIA’nın üretmesi bekleniyor. Bilindiği gibi ayartılmış CIA ajanları ülkelerine teslim edilmesin diye bazı insafsızca yöntemler de uygulanabi­liyor.

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye