Sabah

“Yarışta ben de varım”

-

nümüzdeki yerel seçimlerin kilit şehri hiç kuşkusuz İstanbul... Tek ölçü olmasa bile İstanbul genel siyaset açısından da önemli bir şehir. Bu yüzden

daha önce deniliyor. Gerçi ve

örneğin de olduğu gibi İstanbul’u kazandıkla­rı halde siya si varlıkları­nı sürdürme yenler hatta Ali Müfit Gürtuna’vari esamisi okun mayanlar bile var. Bu da kazanan siyasi aktörün, Başkan Erdoğan örneğin de olduğu gibi başka siya si özellikler­i de olması gerek tiğini gösteriyor. Önümüzdeki seçimleri de o şekillendi­recek.

İstanbul seçimleri bu ger çeğe rağmen önemli ve zorlu geçe cek. Bu yüzden de çok sayıda aday ada yından söz ediliyor. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Başkan vekili Numan Kurtulmuş gibi isimler sürekli gündem de. Ancak başka isimler de var. Onlardan biri de mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal. Uysal’ın sürpriz biçimde başkanlığa gelişi ve ses siz kalışı olası başkan adaylığına hazırlık yapmadığı anlamına gelmiyor. Birkaç gün önce bir grup gazeteciyl­e bir araya geldi ğimizde açık açık söylemese de şu mesajı verdi: “Bu yarışta ben de varım.”

Ve şu tespitin altını özellik le çizdi: “Bir kere en büyük şansımız Cumhurbaşk­anımızın olması... Metrodan köprülere, kentsel dönüşümden çevre ye, İstanbul’a çok yoğun hizmetleri­miz de sürüyor. Bu yüzden AK Parti olarak İstanbul’u kazanamama gibi bir sorunu muz olamaz. Kim aday olursa olsun, hal kın ayağına gider ve birlik olur sak sonuç alırız.” Gelelim açık “Aday mısınız?” sorumuza... Ona da şu cevabı veriyor: “Bir görevi ısrarla hiç talep etmedim. Görev verilirse en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız. İstanbul halkının benimle ilgili düşüncesi önemli faktör olacak.”

Peki, adı en çok geçen Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığına nasıl bakıyor? Hiç tereddüt etmeden cevap veriyor: “Kim aday gösterilir­se gösterilsi­n nefer gibi çalışmak bizim görevimizd­ir. Aslolan partimizin başarısıdı­r ve İstanbul’un kazanmasıd­ır. AK Parti’nin bir geleneği var; liderimiz ve partimiz bir karar verirse bize çalışmak düşer.”

O buluşmada Başkan Uysal’ın, Başakşehir’i geride bırakıp İstanbul’un temel sorunların­a yoğunlaştı­ğına da tanık olduk. Özellikle İstanbul’u metro ağlarıy la örme konusunda ürettiği “Yap- kirala- devret” Iormülü ve kentsel dönü şüm konusunda “vatandaşı çözüme katma” modeli ile “yüksek yapılara izin vermeme kararı” dikkat çekiciydi.

 ??  ?? “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” Bedrettin Dalan Nurettin Sözen MaKPXW ÖVhR
“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” Bedrettin Dalan Nurettin Sözen MaKPXW ÖVhR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye