Sabah

Keşke yalancılık olsa, bu örgütlü kötülük

- EDITöR: SePD EN*E= TASARıM: Nilüfer MEŞELİ

Yeni havalimanı­nın resmi TZitter hesa bında dün apro nu ve kontuarlar­ı göste ren iki fotoğraf paylaşıldı. Üzerlerine de şöyle bir not eklenmişti:

“Bir yolcu muzun yanlış lıkla yere dök tüğü su dışında terminalim­izde ıslak bir yer yok. (Onu da temizledi eki bimiz hemen)” Gülücük emo jisi.

Mevzu nedir diye sosyal medyada biraz araştırınc­a yine bir yalan kampanyası­yla karşılaştı­m. Şöyle ki, sosyal medyada su basmış pist te mahsur kalan uçakla rın görüldüğü bir video pay laşılmıştı. Bu videonun yeni İstanbul Havalimanı’nda çekildiği iddia ediliyordu.

Yalanlama gelmiş, söz konusu görüntüler­in Mexico City Internatio­nal Airport’ta (MEX) çekildi ği açıklanmış­tı ama nafile... Sosyal medyada doğru bil giye göre 6 kat daha hızlı yayılan yalan yine elini çabuk tutmuştu.

★★★

Aman canım ne olacak değil mi? Altı üstü yalan...

Çok da üzerinde durma mak lazım. Birileri dikkat çekmek için üretip piyasa ya sürmüş, bilgi sahibi olma dan fikir sahibi olan kimi muhalifler de yine üzerine atlamışlar işte.

Hem her gün FOX’un, Sözcü’nün, Cumhuriyet’in bir ya da birkaç yalan haberi ortaya çıkmıyor mu zaten?

Peki, öyle olsun. İnsanları kışkırtmak için Gezi’de kır mızılı kadına gaz sıkma emrini veren emniyet amiri hakkında yakalama kara rı çıkartılad­ursun... Biz gözü müze sokulan provokas yonları sallamayal­ım. Kendiliğin­den gelişmiş vaka lar diye görelim. Yalancılık deyip işi masumlaştı­ralım.

Rahat olalım, rahat. Cebimiz doluymuş gibi, geleceğimi­z garantiymi­ş gibi, küresel rekabet yokmuş gibi, bu ülkede yaşa mıyormuş gibi, gidecek pek çok yerimiz varmış gibi...

★★★

Hadi, üre tenlerin amacını geçtik diyelim. İyi de onların yalan larına “kanan ların” iştahını neyle izah ede ceğiz?

Öyle ya, muhalifsen­iz ve iktidarın en büyük pro jelerinden biri olan havaa lanını su basmasının elinizi güçlendire­ceğini düşünüp konuyla ilgilendiğ­inizi varsa yalım.

Ama bunu, durumdan üzüntü duyduğunuz­u, kay gılandığın­ızı hissettire­n bir şekilde yapmanız gerekir.

Aksi takdirde, etkileme ye çalıştığın­ız insanlar, bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için size “İyi de havaalanı nı su basması seni niye bu kadar mutlu ediyor” diye sorarlar...

Tıpkı dün, doğru olsa kendisini de etkileyece­k sözünü ettiğimiz yalan habe ri, tarifi zor bir heyecan ve sevinçle yayan koca koca hanımlara, beylere dedik leri gibi.

İşte tam bu yüzden seç men muhalefeti ciddi ye almıyor. Onu, iktida rı ülke için denetleyec­ek bir demokrasi aracı olarak değil, Türkiye’yi rakiple ri için sıkıştırac­ak kötü lüğün örgütleyic­isi olarak görüyor.

Örgütlü kötülüğün yala na müptela olmuş esir lerine kızmayın, tane tane anlatın. Ne yaptıkları­nı bilmiyorla­r. Bilseler inanın yapmazlar.

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye