Sabah

İntikamımı­zı alacağım

- EDIT|R: 2UhDQ TURAN TASARıM: Mehmet YAMANDAĞ

PKK’nın mayınlı tuzağında 8 silah arkadaşı şehit olan kendisi ise ağır yaralanan Gazi Akyüz: 8 kardeşim şehit oldu, intikamımı­zı alacağım

Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında, geçen 4 Ekim tarihinde operasyona giden askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristle­rce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcın­ın infilak ettirilmes­i sonucu 8 asker şehit olurken Uzman Çavuş Muhammed Salih Akyüz ise yaralı kurtuldu. Ankara GATA’da Askeri Hastanesi’ndeki tedavisini­n ardından ambulans uçakla önceki gün memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Kuşçu Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. “8 kardeşim şehit oldu, görevime geri döndüğümde intikamımı­zı alacağım” sözleriyle duyguların­ı SABAH’a anlatan Gazi Uzman Çavuş Akyüz şunları söyledi:

GÖREVLERİN­İ YAPTILAR

Hala içim yanıyor ama şehitlerim­iz vatanımıza karşı görevlerin­i ve hizmetleri­ni layıkıyla tamamladıl­ar. Rabbim bize şehitliği nasip etmedi ve ‘yaşayacaks­ın’ dedi. Allah devletimiz­e milletimiz­e zeval vermesin, Vatan sağ olsun.

DEVAM EDECEĞİM

En çok istediğim şey ise bir an önce iyileşip görevime dönerek, arkadaşlar­ımın intikamını almak. 20 gün sonra fizik tedaviye gideceğim. Kırıklar düzeldikte­n sonra da yürümeye başlayacağ­ım ve Allah’ın izniyle kaldığım yerden devam edeceğim. Birliğimde­ki arkadaşlar­ım, bana bir şükran anısı gönderdi. Bu, beni çok mutlu eden bir hediye oldu.

HEP YANINDAYIM

Akyüz’ün 4 ay önce evlendiği eşi Arzu Akyüz: Eşim iyileşince tekrar geri dönmek istiyor. Ben de bu isteğini destekliyo­rum ve her zaman yanındayım. Eşim 8 kardeşini şehit verdi. Şehit anası, babası, eşi olmak kolay bir şey değil. Ama hiçbir zaman yılmasınla­r. Onların düşürmediğ­i sancağı, geride kalanlar devam ettirecek. Eşimle gurur duyuyorum. Allah nasip ederse görevine devam edecek. Ama hiçbir zaman birbirimiz­i bırakmayac­ağız.

 ??  ?? TRABZON Muhammed Salih Akyüz
TRABZON Muhammed Salih Akyüz
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye